Rôzne

Hlavné mesto bude odstraňovať nefunkčné nadchody na Kazanskej vo Vrakuni

Demontážne práce budú realizované počas celého víkendu a čiastočne v nočných, resp. v skorých ranných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto bude odstraňovať nefunkčné nadchody na Kazanskej vo Vrakuni
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Hlavné mesto začne tento víkend s demolačnými prácami na odstránení dvoch nefunkčných nadchodov pre peších na Kazanskej ulici v MČ Bratislava-Vrakuňa a Podunajské Biskupice, ktoré potrvajú do 20. augusta a budú spojené s úplnou uzávierkou tejto ulice.

Búracie práce

V súčasnosti sa uskutočňujú prípravné práce na realizáciu stavby, ktoré sú spojené s čiastočným obmedzením premávky v mieste nadchodov do dvoch zúžených jazdných pruhov. Bratislava24.sk informovala Zuzana Onufer, hovorkyňa Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.

Prípravné práce na základe právoplatného búracieho povolenia zahŕňajú demontáž billboardov, prístrešku zastávky, dopravných značiek, montáž oplotenia, montáž zábran a montáž dočasného dopravného značenia a pod. Z tohto dôvodu je do 10. 8. 2018 čiastočne obmedzená premávka v mieste nadchodov do dvoch zúžených jazdných pruhov.

Od 11. 8. 2018 do 20. 8. 2018 dôjde k úplnej uzávierke Kazanskej ulice v Bratislave od križovatky ulíc Kazanská-Uzbecká-Hradská až po križovatku Kazanskej s Dvojkrížnou ulicou a začnú sa demolačné práce na odstránení existujúcich nadchodov.

Demontážne práce budú realizované počas celého víkendu a čiastočne v nočných, resp. v skorých ranných hodinách. Počas úplnej uzávierky Kazanskej ulice v mieste demolácie nadchodov budú zriadené obchádzkové trasy po jestvujúcich komunikáciách, t. j. Hradská, Uzbecká, Korytnická, Dvojkrížna, Žitavská a Železničná ulica.

Trolejové vedenie

Dokončovacie práce na úprave terénu po odstránení nadchodov, frézovaní a pokládke nového asfaltového koberca budú realizované od 20. 8. 2018 do 26. 8. 2018. Súčasťou prípravných, demolačných a dokončovacích prác je aj preložka trolejového vedenia, demontáž a montáž 12 kusov trakčných stožiarov, ako aj úprava verejného osvetlenia v miestach demolovaných nadchodov.

„Týmto žiadame občanov o strpenie a vopred sa ospravedlňujeme za vzniknuté nepríjemnosti a za zvýšený hluk počas stavebných prác, ako aj vodičov o trpezlivosť s dopravnými obmedzeniami,“ dodala Onufer.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM