KAW Rôzne

HLASUJTE: Využívate novú autobusovú linku na Kamzík?

Kolibu a Kamzík už viac ako mesiac spája autobusová linka 144. Využívate počas víkendov nový spoj alebo naďalej ženiete auto až na Kamzík?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Využívate novú autobusovú linku na Kamzík?
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Každý víkend láka lokalita na Kamzíku stovky Bratislavčanov. Časť výletníkov príde autom a zúfalo hľadá parkovacie miesto, ostatných dovezie trolejbus na Kolibu a bez problémov vyšlapú cestou cez les až hore k bufetom. Pred mesiacom pribudla ešte jedna možnosť – novozavedenou linkou 144 sa môžete pohodlne odviezť až po televíznu vežu.

Skúšobná prevádzka

Kyvadlová doprava medzi Kolibou a Kamzíkom je v prevádzke od soboty 10. februára 2018. Výletníkov vozí počas víkendov a prázdnin z obratiska trolejbusov až k televíznemu vysielaču, v pravidelných 30-minútových intervaloch, v čase od 9:00 do 17:00 hod. Zatiaľ je linka v skúšobnej prevádzke.

Úlohou novej linky mestskej hromadnej dopravy malo byť eliminovanie automobilovej prepravy a odľahčenie obľúbeného verejného priestoru.

„Zavedením tejto linky chceme prispieť k väčšiemu komfortu cestujúcich, ktorí využívajú služby MHD a ďalej sa z Koliby nemajú ako na Kamzík prepraviť. Zároveň tiež veríme, že oslovíme aj vodičov individuálnej dopravy, ktorí nechajú svoje autá doma a prepravia sa do prírody MHD,“ povedal pri príležitosti prvej jazdy linky predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a. s. Milan Urban.

Linka 144 je momentálne v trojmesačnej skúšobnej prevádzke, počas ktorej sa bude vyhodnocovať, nakoľko je využívaná. Podľa slov Milana Urbana môže spoj v prípade, že o to bude záujem, premávať aj v kratších časových intervaloch.

Nová autobusová linka na Kamzík
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM