Rôzne

HLASUJTE: Kde by ste chceli mať ďalšie polopodzemné kontajnery?

Bratislava má už štyri stanovištia polopodzemných kontajnerov. Kde v hlavnom meste by ste vytvorili ďalšie?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Kde by ste chceli mať ďalšie polopodzemné kontajnery?
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Bratislava sa pomaly, ale isto približuje k moderným európskym mestám. Aspoň v oblasti odpadov. Minulý týždeň totiž v Ružinove na Družicovej ulici otvorili už štvrté stanovište unikátnych polopodzemných kontajnerov. Ružinovčanom je k dispozícii päť polopodzemných kontajnerov, dva na zmesový komunálny odpad, ostatné na triedený odpad – papier, plasty a sklo.

Zatiaľ štyri stanovištia

Stanovište v Ružinove je posledným vybudovaným v rámci pilotného projektu v Bratislave. Už predtým vznikli takéto stojiská aj v Starom Meste v lokalite Žižkova – Zuckermandel, vo Vrakuni na Stavbárskej ulici vedľa obytného domu Pentagon a v Petržalke na Budatínskej ulici.

S budovaním moderných kontajnerových stojísk však mesto nekončí. Minulý týždeň mestskí poslanci podporili výstavbu ďalších polopodzemných kontajnerov. Primátora Bratislavy Iva Nesrovnala požiadali vyčleniť v spolupráci so spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu financie na 20 až 25 nových stojísk.

V tomto roku by mohli polopodzemné kontajnery pribudnúť aj v Rači, konkrétne v Krasňanoch, kde chce mestská časť vybudovať 21 stojísk s týmito kontajnermi. „Chceme ich mať čo najviac, pretože to je trend moderných miest, k akým chce patriť aj Bratislava,“ zdôraznil primátor Bratislavy.

Výhody kontajnerov

V polopodzemnom kontajneri je zberné vrece umiestnené v hĺbke 1,5 metra. Vyprázdňovanie tohto zberného vreca sa realizuje z jeho spodnej časti a tak vhadzovací otvor ostáva čistý. Hĺbka kontajneru zabraňuje spätnému vyberaniu odpadu, čo zamedzuje znečisťovaniu okolia.

Cena vybudovania jedného stanovišťa s polopodzemnými kontajnermi je približne 20 000 eur.

Kde by podľa vás mali vzniknúť ďalšie stanovištia polopodzemných kontajnerov? Hlasovať môžete do stredy 20:00 hod.

Polopodzemné kontajnery v Ružinove
6
Galéria
Zdroj: OLO a.s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM