Rôzne

HLASUJTE: Ako sa vám páči nový Landererov park?

Bratislavu už dva týždne skrášľuje nový park, ktorý vznikol na Šafárikovom námestí v centre mesta. Ponúka detské ihrisko, psí výbeh aj trávnaté plochy, na ktorých môžete s priateľmi piknikovať.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ako sa vám páči nový Landererov park?
14
Galéria

Landererov park slávnostne otvorili 8. septembra a hneď na seba strhol pozornosť mnohých Bratislavčanov. Väčšina z nich sa totiž už dávno tešila na priestor v centre mesta, kde sa deti môžu vyblázniť na ihrisku, chlpáči môžu veselo behať vo výbehu a mladí ľudia či mamičky s drobcami pohodlne posedávať na tráve alebo na lavičkách.

Menej betónu, viac zelene

Je skvelé, že v parku sa 2 500 metrov štvorcových spevnených plôch zmenilo na trávnaté a kôrou vysypané priestranstvo. „Zelené pľúca“ Bratislavy sa tak aspoň trocha zväčšili. Deti získali priestor na hry, dospelí Bratislavčania priestor na relax a stretnutia s priateľmi.

Na zelenej ploche ešte sem-tam vidieť pracovníkov, ktorí dolaďujú detaily, v princípe však už park poskytuje všetko, čo má príjemný mestský park mať.

V ďalšej fáze zveľaďovania parku by ešte mal byť vysadený lúčny porast, po zime zas sezónne kvety. Neskôr by mal v centrálnej časti pribudnúť aj pavilón na rôzne akcie, mestská časť čaká na vydanie stavebného povolenia. Práce sú predbežne naplánované na jar budúceho roka.

Landererov park
14
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM