Rôzne

HLASUJTE: Ako najradšej trávite tropické letné dni?

Starší si určite ešte pamätajú na časy, keď bola teplota mierne nad 30 stupňov Celzia vrcholom leta. Už pár rokov si však zvykáme na oveľa väčšie horúčavy. Ako ich prežívate?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ako najradšej trávite tropické letné dni?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Horúčavy naďalej útočia. Vo štvrtok a v piatok by sa mali popoludňajšie teploty vyšplhať až na skutočne tropických 39 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal počas týchto dní výstrahu tretieho – najvyššieho stupňa pred vysokými teplotami pre väčšinu územia Slovenska.

Teplo, teplejšie, horúco!

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danom ročnom období a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varujú meteorológovia.

Celý zvyšok týždňa má byť extrémne teplý. Netreba teda zabúdať na základné opatrenia. Dôležité je najmä dodržiavať pitný režim a vyhýbať sa pobytu na priamom slnku, najmä okolo poludnia a krátko popoludní.

Určite hneď zrána vyvetrajte celý byt. Zatemnite okná roletami a žalúziami, aby ste zabránili prenikaniu slnečných lúčov a prehrievaniu ovzdušia v byte. Ak musíte ísť do ulíc niečo vybaviť alebo nakúpiť, nezaťažujte sa objemnými a ťažkými taškami. Nehanbite sa vytiahnuť slnečník, vejárik, či ručný ventilátor.

Aj v tropických horúčavách však platí, že koľko je ľudí, toľko je aj chutí. Aký máte vy recept proti horúčave? Kde najradšej trávite čas počas horúcich dní?

Leto v Bratislave
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM