Aktualizované KAW Rôzne Správy

FOTO, VIDEO: Hektolitre vody ZATOPILI Sad J. Kráľa! Tisícky domácností boli bez vody

Obľúbené miesto prechádzok Bratislavčanov je pod vodou!

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Hektolitre vody ZATOPILI Sad J. Kráľa! Tisícky domácností boli bez vody
11
Galéria
Zdroj: Pavol Mózeš

Aktualizácia o 17.40 hod.: Po tom, ako Sad Janka Kráľa a jeho okolie v Bratislave zaplavila voda, bola dodávka pitnej vody obnovená do celej mestskej časti Petržalka s výnimkou odberných miest priamo na Viedenskej ceste. Na sociálnej sieti o tom informovala Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS).

Masívna záplava

Veľká časť Sadu Janka Kráľa v hlavnom meste je aktuálne pod vodou.

V obľúbenom parku podľa našich informácií prasklo vodovodné potrubie. Živel zaplavuje lavičky, kmene stromov sú na niektorých miestach aj viac ako meter pod vodou.

Na mieste sú už pracovníci Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) a na situáciu dohliada aj polícia.

Tisícky domácností bez vody

Prvé informácie už poskytla aj BVS. „Dnes okolo 11.00 h. došlo k poruche na jednom z veľkých transportných vodovodných potrubí vedúcich z vodného zdroja Pečniansky les smerom do Petržalky,“ informuje BVS na sociálnej sieti.

Potrubia s priemerom DN 800 sme odstavili a budeme hľadať presne miesto poruchy, aby sme ju mohli opraviť. Vzhľadom na objem vody v týchto potrubiach ešte nejaký čas potrvá, kým voda prestane vytekať do okolia Sadu Janka kráľa,“ doáva BVS.

Podľa aktuálnych informácií táto porucha ovplyvnila dodávku vodu do areálu bratislavskej Incheby, ako aj viacerých ulíc v Petržalke.

„Na odstránení poruchy pracujeme, pričom meníme smer prúdenia vody a ľudí zásobujeme pomocou ostatných potrubí. To môže vyvolať zmenu zafarbenia vody v niektorých lokalitách. Napriek tomu je táto voda zdravotne nezávadná,“ dodáva na záver BVS.

Hasiči odčerpajú vodu

Mestská polícia v súčasnosti v okolí sadu označuje miesta, ktoré do vyriešenia havarijného stavu budú neprístupné verejnosti. „Radi by sme poprosili obyvateľov Bratislavy, aby rešpektovali pokyny mestskej polície a zbytočne do priestorov Sadu Janka Kráľa nechodili,“ uviedol vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície Bratislavy Peter Borko.

Sad podľa neho zostáva otvorený, avšak niektoré úseky označené páskami mestskej polície prístupné nie sú.

Na mieste sa nachádzajú momentálne aj hasiči, ktorí budú odčerpávať vodu do Dunaja, potvrdil pre TASR Borko.

Správu budeme aktualizovať

Zatopený Sad Janka Kráľa (12. 3. 2023)
11
Galéria
Zdroj: Pavol Mózeš

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: BVS
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM