Rôzne

Hasiči mali v noci približne 60 výjazdov. Na cestách kraja zdržia vodičov viaceré nehody

Na bratislavskej Kolibe je 22 cm snehu. Meteorológovia vydali na štvrtok výstrahu pred silným snežením pre takmer celé územie Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči mali v noci približne 60 výjazdov. Na cestách kraja zdržia vodičov viaceré nehody
22
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti so snehovou kalamitou zasahujú desiatky hasičov najmä v západnej polovici Slovenska. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Výjazdy hasičov

„Desiatky hasičov zasahujú v súvislosti so snehovou kalamitou už od stredajšieho (29. 11.) večera najmä v západnej polovici Slovenska,“ povedala Farkasová.

Momentálne majú podľa nej najviac práce hasiči v Bratislavskom, Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji. „Najčastejšie zasahujú pri dopravných nehodách a popadaných stromoch, ktoré blokujú vozovku. Dnes v noci vykonali hasiči približne 60 výjazdov v súvislosti so snehovou kalamitou,“ dodala Farkasová.

Na bratislavskej Kolibe je 22 cm snehu. Meteorológovia vydali na štvrtok výstrahu pred silným snežením pre takmer celé územie Slovenska. Platí do 16. hodiny.

V lokalitách Karlovej Vsi je aktuálne šesť vozidiel zimnej údržby a 22 pracovníkov organizácie mestskej časti. Karlova Ves zabezpečuje zimnú údržbu na cestách III. a IV. triedy, stará sa o čistotu chodníkov a schodov. Odhŕňanie snehu na cestách I. a II. je v kompetencii hlavného mesta.

Nehody

Následky dopravných nehôd odstraňujú na starej ceste za Stupavou, kde sa v smere do Bratislavy zrazili tri osobné autá. Vodiči však musia rátať so zdržaním na viacerých cestách Bratislavského kraja (BSK). Informuje o tom internetový portál stellacentrum.sk.

Vodiči podľa portálu hlásia neupravené cesty za Veľkými Levármi, v smere do Malaciek. So zdržaním musia počítať aj na bratislavskom diaľničnom obchvate, pri Lamači, v smere z diaľnice D2 od Stupavy. Priebežne je uzatváraný aj tunel Sitina.

Zhustená premávka je taktiež za Šamorínom v smere do Dunajskej Lužnej, na ceste z Dunajskej Lužnej do Bratislavy, v Moste pri Bratislave, v smere z Malinova a Štvrtka na Ostrove, na starej seneckej ceste pred Ivankou pri Dunaji v smere do Bratislavy.

V Bratislave na diaľničnom obchvate za tunelom Sitina, v smere na diaľnicu D2 do Malaciek, je odstavený kamión s defektom.

Podľa portálu aktuality.sk sa pred Chorvátskym Grobom smerom zo Slovenského Grobu zrazilo auto s kamiónom, blokujú jeden jazdný pruh a na Pražskej v smere z centra je pre kalamitu odstavených asi 30 trolejbusov.

Výstraha

Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje na výdatné sneženie počas štvrtka takmer na celom území Slovenska. Na niektorých miestach môže napadnúť až 40 centimetrov snehu. O výstrahách I. a II. stupňa informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Môžu sa vytvárať záveje a snehové jazyky. Výstrahy platia do 16. hodiny.

Snehová nádielka v Bratislave a okolí (30. 11. 2017)
22
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM