Rôzne Správy

Karlova Ves i Dúbravka odmietajú projekt Duby, ktorý má vyrásť na Krčacoch

Stavba dvoch vysokopodlažných objektov nie je podľa karloveskej samosprávy v súlade s územným plánom hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves i Dúbravka odmietajú projekt Duby, ktorý má vyrásť na Krčacoch
4
Galéria
Zdroj: EIA

Karlova Ves i Dúbravka zhodne odmietajú developerský projekt Duby, ktorý má vyrásť na rozmedzí oboch bratislavských mestských častí v lokalite Krčace. Obe samosprávy o tom informujú na svojich weboch.

Bez stavebného povolenia

Vedenie Karlovej Vsi v tejto súvislosti upozornilo na to, že dotknutá lokalita, ktorá sa nachádza na svahovitom teréne oproti objektu Iuventy, je rozvojovým územím určeným na zmiešanú funkciu bývania a občiansku vybavenosť pozdĺž Karloveskej ulice, ako aj na nízkopodlažnú zástavbu obytného územia a na záhrady, záhradkárske a chatové osady v dotyku s lesmi Devínskej Kobyly.

Navrhovaná činnosť, ktorej cieľom je postaviť dva vysokopodlažné objekty, nie je preto podľa samosprávy v súlade s územným plánom hlavného mesta.

„Vo svojom stanovisku k zámeru pri posudzovaní vplyvov na životné prostredie (proces EIA) sme vyjadrili názor, že navrhnutý projekt objemovo aj kompozične nie je pre dané územie vhodný, a nesúhlasíme s jeho realizáciou,“ informovala o tom samospráva. Pripomenula tiež, že v súčasnosti na projekt Duby nie je vydané ani územné rozhodnutie, ani stavebné povolenie, proces EIA ešte nie je ukončený.

Byty, obchody aj garáž

Odmietavý postoj k projektu vyjadrili aj v Dúbravke. „Po názore vedenia mestskej časti potvrdila aj komisia územného rozvoja, dopravy a podnikateľských aktivít nesúhlasné stanovisko k zadaniu urbanistickej štúdie Krčace na hranici katastra Dúbravky a Karlovej Vsi,“ uvádza dúbravská samospráva na sociálnej sieti.

Dúbravka vyjadrila tiež záujem o riešenie problémovej výstavby prostredníctvom spoločného postupu s Karlovou Vsou.
Zámerom developerského projektu Duby na Krčacoch je postaviť dva objekty so šiestimi podzemnými a 16, respektíve 18, nadzemnými podlažiami, ktoré budú osadené na spoločnej platforme.

Tú budú tvoriť obchodný dom a podzemná garáž. V objektoch majú postaviť 332 bytov, v podzemnej garáži má vzniknúť 1056 podzemných parkovacích miest. Na svahovitom pozemku, na ktorom sa počíta s výstavbou, sú v súčasnosti nevyužívané záhrady.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Projekt Duby, Krčace
4
Galéria
Zdroj: EIA
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM