Kultúra

Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu

V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku.

Ilustračný obrázok k článku Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
Zdroj: TASR

Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.

Francúzsky deň sa v centre Bratislavy organizuje už šiestykrát. Program sa začína o 14.00 hod. Na Hlavnom námestí vznikne „francúzska dedina“ s približne 20 stánkami, ktoré budú ponúkať rozličné služby, jedlá i nápoje.

Hudobné vystúpenia

„Od 16.30 hod. sa začnú aj kultúrne a hudobné vystúpenia, pričom v tomto roku na pódiu vystúpia francúzske zoskupenia La Tęte Ailleurs a Matissyah, takisto slovenská speváčka Andrea Zimányiová i víťazky speváckej súťaže Spievam po francúzsky,“ informoval tlačový atašé Veľvyslanectva Francúzskej republiky na Slovensku Didier Rogasik.

„Na nádvorí Múzea mesta Bratislava sa deti môžu zapojiť do rôznych kreatívnych hier, samozrejme, pod dohľadom dospelých hovoriacich po francúzsky i po slovensky,“ dodal Rogasik.

Oslavy francúzskeho štátneho sviatku v hlavnom meste Slovenska inicioval v roku 2011 predchádzajúci veľvyslanec Jean-Marie Bruno. Po úspechu premiérového ročníka sa ambasáda rozhodla v projekte pokračovať.

Francúzske veľvyslanectvo a Francúzsko-slovenská obchodná tieto oslavy organizujú v spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku, Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy, mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto, Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom (BKIS) a ďalšími partnermi.

Čítajte aj: Počas pracovného týždňa puknete od smiechu, zažijete neopakovateľný gurmánsky zážitok či tancovačku ako sa patrí

Ilustračný obrázok

Francúzsky deň 2015
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM