Kultúra

Fotosúťaž Život v Bratislavskom regióne pozná svojich víťazov

Fotosúťaž Život v Bratislavskom regióne na tému Chránime životné prostredie, ktorú organizoval Bratislavský samosprávny kraj spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism už pozná svojich víťazov. Dvadsiatka obrázkov od putuje s festivalom Ekotopfilm po Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Fotosúťaž Život v Bratislavskom regióne pozná svojich víťazov
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

„Porota vyberala fotografie naozaj zodpovedne. Na niektoré z nich bol vskutku ťažký pohľad. Ľudia začnú vnímať ekologické hrozby, až keď sa ich priamo dotýkajú. Príkladom je napríklad aj skládka v Pezinku, ktorá vyvoláva búrlivé emócie ešte aj dnes,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Cieľom tretieho ročníka fotosúťaže Život v Bratislavskom regióne, ktorého témou bolo heslo Chránime životné prostredie, bolo zachytiť nielen to pekné a rozprávkové ale aj zanedbané miesta v kraji. Do súťaže sa bolo prihlásených 379 fotografií, z ktorých porotcovia vybrali troch víťazov a ďalšiu dvadsiatku fotiek, ktorá je od dnes súčasťou filmového festivalu Ekotopfilm Envirofilm.

Porotu tvorili fotograf a galerista Filip Vančo, fotografka Monika Haima Kováčová, generálny riaditeľ Ekotpofilmu Peter Lím, výkonný riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spoluku Maroš Mačuha a Michal Foltýn z Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Prečítajte si tiež: "Videli ste už "komunálne peklo? Možno ste okolo neho chodili aj vy

Víťazmi sa stali Roman Matkovčík, Adam Kováč a Matej Kováč. Poradie víťazov bude oznámené už túto stredu podvečer v Bratislave v hoteli Tatra. Víťaz si odnesie Apple Ipad Air, autor fotografie na druhom mieste Tablet ASUS Transformer Pad KO 18 a fotograf tretieho snímku vyhráva víkendový pobyt pre dve osoby a adrenalínový balíček v areáli Divoká voda v Čunove.

Ekotopfilm-Envirofilm 2015 sa počas tohto týždňa koná súčasne v Banskej Bystrici a v Bratislave. Ponúkne viacero zaujímavých dokumentárnych a prírodopisných filmov z 28 krajín sveta, pripravený je aj bohatý sprievodný program.

**Viac sa dočítate tu: ** V čom je Ekotopfilm iný? Najväčšie prínosy Medzinárodného filmového festivalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM