Rôzne

FOTO: Známa dizajnérka obliekla bratislavské sochy do žiarivých farieb a vzorov

Ak sa dizajnér rozhodne oslavovať, môžete si byť istí, že to bude veľkolepé! A rozhodne to bude na očiach. Bratislavské sochy sa odeli do radosti a slobody.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Známa dizajnérka obliekla bratislavské sochy do žiarivých farieb a vzorov
13
Galéria
Zdroj: SLOVAK FASHION COUNCIL

Známa slovenská návrhárka Lenka Sršňová obliekla bratislavské sochy do krásnych vzorov a farieb. Oslávila tým príchod známeho módneho magazínu do Čiech a na Slovensko.

Sochy vo farbách

Šeď bratislavských sôch na malú chvíľu vystriedali pestrofarebné dizajnérske kúsky. Koncom minulého týždňa si Hviezdoslav, slečny vo fontáne v Prezidentskej záhrade (fontána Radosť zo života) a dáma vo fontáne na rohu ulíc Záhradnícka a Karadžičova vyskúšali farebnú kolekciu Lenky Sršňovej, symbolizujúcu radosť a slobodu. Nadaná dizajnérka takto oslávila príchod ikonického magazínu do Čiech a na Slovensko VOGUE CS.

„Cielene sme si vybrali sochy, ktoré v nás evokujú slobodu, radosť a dynamiku, také, ktoré svojou proporciou a stavbou dávajú vyniknúť odevu,“ uviedla Lenka Sršňová. Pavol Orságh Hviezdoslav na Hviezdoslavovom námestí dostal plášť so vzormi z kolekcie Pop Line, súsošie Radosť zo života dizajnérka odela do plaviek a socha vo fontáne na rohu Záhradníckej a Karadžičovej ulice sa pýšila šatami z kolekcie Fullove.

Do módy sa odeli aj niektoré sochy v Prahe. Výtvarný umelec Michal Cimala obliekol Antonína Dvořáka a Vltavu, priamo oproti magistrátu.

Čo hovoríte na takéto spojenie módy a umenia vo verejnom priestore?

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM