KAW Rôzne Správy

FOTO + VIDEO: Nová mestská pláž sa zaplnila ľuďmi. Ponúka relax pre pôžitkárov aj športovcov

Na pláž sa zmenila neupravená plocha pri nábreží, na ktorej parkovali autá. Ako to na Tyršáku vyzerá?

Zdroj: Dnes24.sk

Na Tyršovom nábreží v Petržalke otvorili v piatok (19. 6.) novú mestskú pláž. V priestore medzi divadlom Aréna a Starým mostom ponúka obyvateľom i návštevníkom hlavného mesta možnosť na oddych, šport i kultúru. Na svoje si prídu tí, čo radi posedávajú v kaviarňach aj milovníci plážových hier.

Relax pri bufetoch aj na ihriskách

Keď sa po daždivom víkende vyčasilo, stolíky pred bufetmi sa zaplnili ľuďmi. Keďže je pláž s názvom Tyršák na menšom priestore, na aký boli Bratislavčania na pravom brehu Dunaja zvyknutí, musia byť ľudia tolerantnejší a strpieť aj detské výskanie pri atrakciách a na pieskovisku v blízkosti bufetov. Drobci sa tam vyšantia na kolotoči, nafukovacej šmýkačke či mega hojdačke, ktorú zabezpečila spoločnosť 365.bank.

Relax ponúkajú kreslá v piesku, no keďže na ploche tesne pod Starým mostom nie je dostatok stromov, musia si návštevníci pláže zvyknúť na slnko bez kúska tieňa. To neplatí pre miesta pri bufetoch, kde chládok poskytujú pergoly. Pod nimi si môžete vychutnať kávu, pivo či miešané nápoje. Špeciálna food zóna ponúka pizzu (cena od 5,50 do 6,50 eur), ale aj rôzne ovsené kaše, lievance, chlieb vo vajíčku, praženicu či párky s chlebom (všetko za 2,99 eur).

Môžete si dať aj klasický hot dog za 2,90 eur alebo kombinovaný s hranolkami v cenách od 4,50 do 7,50 eur. Na bufete na pláži tiež nájdete burgre od 7,80 po 9,80 eur.

Pláž je otvorená od pondelka do nedele od 9:00 do 24:00 hod. Vždy v piatok je pripravený program, ktorý zabaví rôzne vekové kategórie návštevníkov. Najbližšie si v piatok o 19:00 hod. rozloží svoj mixážny pult DJ PHONOTIC z Nu Spiritu.

Mestská pláž v Bratislave, Tyršák
15
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM