KAW Rôzne Správy

FOTO: Špina a útočisko niektorých ľudí. Pozrite sa, ako vyzerajú ŠACHTY na Pražskej ulici

Je neuveriteľné, koľko vecí a neporiadku sa skrýva neďaleko cesty, ktorou denne jazdia tisícky áut. Vieme, čo tam bolo kedysi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Špina a útočisko niektorých ľudí. Pozrite sa, ako vyzerajú ŠACHTY na Pražskej ulici
5
Galéria

V šachtách na Pražskej ulici mestská polícia pomáhala pri osádzaní mreží. Úlohou mužov (aj žien) zákona bolo priestory prehľadať a vyviesť osoby, ktoré by chceli v šachtách zostať. Na sociálnej sieti o tom informuje Mestská polícia Bratislava.

Šachty a pivnice na Pražskej sú po novom neprístupné nepovolaným osobám, čím by sa podľa polície mala zvýšiť bezpečnosť účastníkov cestnej premávky a aj chodcov.

Pozostatky starých pivníc

Znie to až neuveriteľne, ale v betónovom zárubnom múre pod Kalváriou na Pražskej sú pozostatky starých vinárskych pivníc, ktoré prežili zánik pôvodných vinárskych podnikov (Vinárstvo Schmidt) aj výstavbu novej Pražskej v 70-tych rokoch.

"Ide o približne 250 metrov dlhý komplex šiestich pivníc, z ktorých len polovica je vzájomne prepojená a v interiéri sa okrem neporiadku zachovali ešte stále rôzne pôvodné prvky ako police na víno, či dvere a lampy,“ povedal už v minulosti Bratislava24 znalec Bratislavy Ivor Švihran z M_P_ BA.

Pivnice boli desaťročia otvorené a prístupné komukoľvek. Dlhé roky sú preplnené rôznym odpadom. Je veľmi pravdepodobné, že sa tu často uskladňovali aj ukradnuté predmety vreckárov, ktoré sa už nedali ďalej speňažiť. V minulosti sa tam nachádzalo mnoho prázdnych peňaženiek, či kúskov, ktoré viditeľne pochádzajú z bytových lúpeží.

Viac si prečítajte v staršom článku Bratislava24:

Galéria fotografií z roku 2016:

Staré vinárske pivnice na Pražskej - autori foto Dan Kollár a Ivor Švihran
35
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM