Šport

Nová MODERNÁ hala v Bratislave: Poskytne zázemie TÝMTO obľúbeným druhom športu

Za ostatných dvadsať rokov sa športoviská skôr rušili a likvidovali, a to nielen v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Nová MODERNÁ hala v Bratislave: Poskytne zázemie TÝMTO obľúbeným druhom športu
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V Bratislave neďaleko štadióna na Pasienkoch vedenie Slovenského zväzu hádzanej (SZH) slávnostne otvorilo novú športovú hala. V uplynulých mesiacoch sa v nej už odohralo aj niekoľko medzištátnych hádzanárskych stretnutí, ale jej oficiálne otvorenie prišlo až teraz (v utorok 17. 8.). Význam nového stánku pre SZH zvyšuje aj skutočnosť, že v nej bude umiestnená stála expozícia Siene slávy SZH, do ktorej za uplynulých 10 rokov uviedli už 48 osobností.

Záchrana športu

„Tešíme sa z toho, že sa niečo takéto podarilo, lebo za ostatných dvadsať rokov sa športoviská skôr rušili a likvidovali, a to nielen v Bratislave. To, že vznikla nová hala, je jeden z potešujúcich bodov. Rád by som to nazval v rozvoji, ale je to skôr v záchrane športu na Slovensku. Sme za to veľmi radi,“ uviedol prezident SZH Jaroslav Holeša pre oficiálny web zväzu.

Pozitívom je tiež multifunkčnosť haly. Bude sa v nej hrať hádzaná, volejbal, florbal a mali by sa v nej objaviť aj gymnasti. Plní trend modernej jednoduchej konštrukcie s rozťahovacími tribúnami.

Hala na Junáckej ulici je majetkom SZH, ale nie je výlučne určená na hádzanú. „Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR sme predstavili pilotný projekt dvojhaly, ktorá je pre všetky halové druhy športu, nie však iba tímové, ale aj individuálne. Počas týždňa slúži na tréningový proces a počas víkendov na zápasy,“ doplnil Holeša k viacúčelovému využitiu nového športoviska.

Majstrovstvá Európy

To okúsia aj účastníci januárových majstrovstiev Európy v hádzanej mužov. „To je tiež dôvod, prečo vyrástla práve tu a nie niekde inde. Bratislava bude v januári 2022 hostiť dve základné skupiny za účasti ôsmich tímov, ktorým musíme každý deň zabezpečiť minimálne na hodinu tréningové priestory. V hlavnom meste nemáme inú hádzanársku halu. Sú tu iba Pasienky, ktoré sú v dlhodobej rekonštrukcii. Takže sme radi, že sme to stihli a nemusíme sa za ňu hanbiť ani pred španielskym, švédskym či nemeckým tímom,“ poznamenal šéf SZH.

V hale bude umiestnená stála expozícia Siene slávy slovenskej hádzanej, do ktorej za uplynulých 10 rokov uviedli už 48 osobností.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM