KAW Samospráva

Petržalčania neleňošte! Vyhrňte si rukávy a pomôžte upratať svoje sídlisko

Nepáčia sa vám zanedbané ihriská, pohodené ohorky od cigariet, olúpané lavičky? Priložte ruku k dielu a zapojte sa do akcie Týždeň čistoty v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania neleňošte! Vyhrňte si rukávy a pomôžte upratať svoje sídlisko
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Mestská časť Bratislava-Petržalka spustila projekt Týždeň čistoty v Petržalke v roku 2015. Do upratovania sídliska sa vtedy zapojilo množstvo obyvateľov. Podarilo sa vyčistiť lokality, ktoré si už dlhšie vyžadovali údržbu.

Osožný projekt

Takéto spoločné upratovanie je viac ako prospešné, pretože mestskej časti zákon nedovoľuje investovať do úpravy cudzieho majetku. A „cudzieho majetku“ je na sídlisku neúrekom.

„Ide o chodníky a priestranstvá, ktoré sú v správe bratislavského magistrátu. Petržalke nezostáva nič iné ako opakovane upozorňovať magistrát alebo zorganizovať brigádu a ísť to vyčistiť ako bežní obyvatelia, čo sme už urobili na rôznych miestach niekoľkokrát,“ uvádza mestská časť. Aj preto sa Petržalka rozhodla zorganizovať Týždeň čistoty.

„Projekt sa v minulom roku osvedčil, preto mestská časť pokračuje v tradícii a už po tretí raz vyhlasuje týždeň čistoty pre Petržalku. Tentoraz koncom leta, teda už o týždeň 19. do 25. septembra,“ informuje mestská časť.

Čítajte aj: Petržalka môže byť na novú plaváreň pyšná. Zaplávajú si miestni za menej?

Vyhrňte si rukávy!

Ak vám záleží na tom, ako vyzerá okolie vášho domu či chodníky, po ktorých denne chodíte, zapojte sa do čistenia Petržalky.

Mestská časť všetkým záujemcom poskytne zdarma rukavice a vrecia na odpad. Stačí, keď si v termíne od 12. do 16. septembra na telefónnych číslach 02/68 288 851, 68 288 852, 68 288 796, alebo e-mailom lenka.spodova@petrzalka.sk, lubica.borsova@petrzalka.sk, tatiana.stanova@petrzalka.sk dohodnete stretnutie na oddelení životného prostredia.

Zároveň oznámite, kedy sa brigáda uskutoční, aby potom pracovníci Miestneho podniku verejnoprospešných služieb odpad odviezli z vopred dohodnutého miesta.

Čítajte aj: Ulice Starého Mesta budú čistejšie. O poriadok sa postará nová firma

Upratovanie v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM