Samospráva

Ulice Starého Mesta budú čistejšie. O poriadok sa postará nová firma

Koordináciou údržby všetkých komunikácií na území mestskej časti by malo byť čistenie a zimná údržba ešte kvalitnejšia.

Ilustračný obrázok k článku Ulice Starého Mesta budú čistejšie. O poriadok sa postará nová firma
Zdroj: Dnes24.sk

V bratislavskom Starom Meste sa bude o verejné priestranstvá starať nová firma. Mestská časť na základe výsledkov verejného obstarávania uzatvorila rámcovú zmluvu so spoločnosťou A.I.I. Technické služby, s.r.o.

Staré Mesto tak má na nasledujúce tri roky firmu, ktorá sa bude komplexne starať o čistotu a údržbu verejných priestranstiev a zelene v správe mestskej časti. Informuje o tom staromestská samospráva na svojom webe.

Spoločnosť A.I.I. Technické služby, s.r.o., je súčasťou konzorcia, ktoré do konca roka 2018 zabezpečuje pre hlavné mesto čistenie i údržbu komunikácií a verejných priestranstiev v priamej správe magistrátu.

Čítajte aj: OBRAZOM: Z bratislavského Mosta Lafranconi konečne zmizli škaredé grafity

Čistejšie ulice, ihriská aj záhrady

„Staré Mesto očakáva, že koordináciou čistenia a údržby všetkých komunikácií na území mestskej časti dôjde k zvýšeniu kvality a efektívnosti čistenia vrátane zimnej údržby. Znamená to, že by sa mala viditeľne zvýšiť čistota staromestský ulíc,“ tvrdí starosta Starého Mesta Radoslav Števčík s tým, že ešte pred začiatkom nového školského roka nechala staromestská samospráva pokosiť trávu vo všetkých obecných materských i základných školách.

Do konca septembra budú podľa mestskej časti orezané všetky stromy a kríky, ktoré to potrebujú. Z ciest a chodníkov bude zas odstránená burina. Rámcová zmluva prvýkrát rieši aj čistenie kanalizačných vpustov.

„Starostlivosť o čistotu historického jadra a nábrežia, ako najexponovanejšej časti Starého Mesta, bude na dennej báze zabezpečovať obchodná spoločnosť mestskej časti Staromestská, a.s.,“ uvádza samospráva s tým, že spoločnosť Staromestská sa bude naďalej starať aj o komplexnú správu detských ihrísk, verejných toaliet a záhrad v správe mestskej časti.

Čítajte aj: Staré Mesto má spracovateľa návrhu architektonicko-urbanistického riešenia Šafka

Ilustračné foto

Čistenie Poštovej ulice
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM