Rôzne

FOTO: Šarkaniáda na zámku Schloss Hof ponúkne veselé „divadlo na oblohe“

Posledný septembrový víkend je na zámku Schloss Hof venovaný krásnej tradícii púšťania šarkanov, ktorá sa teší popularite už celé tisícročia a svoj pôvod má v ďalekej Číne.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Šarkaniáda na zámku Schloss Hof ponúkne veselé „divadlo na oblohe“
9
Galéria
Zdroj: Schloß Schönbrunn Kultur

Jeseň už klope na dvere, prináša so sebou rozmanitosť a neopakovateľnú atmosféru. Prchavý pôvab jesene môžete obdivovať aj v nádhernom prostredí Dolného Rakúska, v pôsobivom zámockom komplexe Schloss Hof.

V plnej sile smerom hore!

Posledný septembrový víkend je na zámku Schloss Hof venovaný krásnej tradícii púšťania šarkanov, ktorá sa teší popularite už celé tisícročia a svoj pôvod má v ďalekej Číne.

Veľkí i malí návštevníci sú v čase od 11:00 do 18:00 hod. srdečne pozvaní vychutnať si veselé predstavenie vysoko v oblakoch, Šarkaniádu. Očaria vás tie najkrajšie a najoriginálnejšie šarkany z rôznych krajín, ktoré ozdobia oblohu nad slávnostnou lúkou.

Množstvo zábavy pri púšťaní šarkanov, tímová súťaž či pútavé workshopy pre deti – to je len malá „ochutnávka" z pestrej programovej ponuky.

Pod mottom „V plnej sile smerom hore!“ sa každý návštevník môže zapojiť do tímovej súťaže a preveriť si svoje schopnosti i šikovnosť. Vysoko k oblohe sa vznesú šarkany tých najrozmanitejších tvarov a farieb.

Možno práve váš šarkan bude ten najzaujímavejší. Najmenších návštevníkov určite poteší „cukríkový drak“, ktorý má pripravené sladké prekvapenia. Skvelá zábava i unikátne zážitky sú zaručené.

Programová ponuka

• „TANEC" ŠARKANOV V SPRIEVODE HUDBY

Šarkany s benátskym vzorom ovládnu v sprievode krásnej hudby od Vivaldio oblohu nad zámockým komplexom Schloss Hof. • BLÍZKO PRI OBLAKOCH

Lietajúce stroje, ktoré sú hotovými umeleckými dielami, zlákajú pohľady návštevníkov do vzdušných výšav.

• V PLNEJ SILE SMEROM HORE!

Napínavá tímová súťaž s možnosťou zapojiť sa zaručí správnu dávku napätia. Pre víťazov sú pripravené úžasné ceny.

• WORKSHOPY PRE DETI

Pod odborným vedením môžu najmenší návštevníci zhotoviť a pomaľovať vlastného šarkana, ktorého následne vypustia na oblohu.

• PLYŠOVÉ HRAČKY Z OBLOHY

Plyšové hračky skáču s padákom zo šarkanov.

• NEBESKÝ BALET

Milovníci šarkanov z Anglicka predvedú so šarkanmi úžasné formácie za tónov huby.

• DIZAJNOVÉ UMENIE VO VÝŠINÁCH

Umelecky ladené šarkany talentovaných dizajnérov sa postarajú o skutočný estetický zážitok.

sobota 28. septembra – nedeľa 29. seprembra / zámocký areál Schloss Hof (otvorený od 10:00 – 18:00 hod.), vstupné: dospelí 15 eur, deti (6 – 18 rokov) 9 eur, deti do 6 rokov zdarma

Bratislava24.sk informovala Annamária Dudášová z Schloß Schönbrunn Kultur- u.

Šarkaniáda na zámku Schloss Hof
9
Galéria
Zdroj: Schloß Schönbrunn Kultur

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM