Rôzne

FOTO: Park na Ľudovom námestí v Novom Meste dostal novú podobu

Nová podoba parku vzišla z diskusie s miestnymi obyvateľmi, pričom zohľadňuje jeho doterajší ráz.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Park na Ľudovom námestí v Novom Meste dostal novú podobu
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Park na Ľudovom námestí v Novom Meste dostal novú podobu. Mestská časť ho kompletne zrekonštruovala za 240-tisíc eur, pričom pri jeho obnove využila opäť vodozádržné opatrenia, teda aby voda zostala v parku a neodtekala do kanalizácie.

Nová podoba parku

„Za posledné štyri roky je to šiesty park, ktorý sme obnovili. Pripravujeme dva ďalšie, ktoré chceme spraviť budúci rok,“ priblížil novomestský starosta Rudolf Kusý, ktorý svoj post obhajuje v tohtoročných komunálnych voľbách.

Nová podoba parku vzišla z diskusie s miestnymi obyvateľmi, pričom zohľadňuje jeho doterajší ráz. V parku pribudli nové lavičky, prevažne v okolí obnovenej fontány, ktorá je večer osvetlená. Osadené boli aj nové odpadkové koše, na okraji parku vzniklo uzamykateľné stojisko so zelenou strechou a zvislou zelenou stenou obrastenou popínavými rastlinami. Mestská časť obnovila taktiež verejné osvetlenie, okrem toho budú špeciálne podlahové svietidlá zapustené aj do dlažby v blízkosti lavičiek. Tmavý asfaltový povrch nahradila svetlá prírodná dlažba.

„V parku bola vymenená pôda, vysadené boli odolnejšie stromy a park je zalievaný takmer stále vďaka mikrozalievaniu,“ doplnila samospráva.

Náklady na obnovu parku na Ľudovom námestí dosiahli 240-tisíc eur. Mestská časť sa v tejto súvislosti uchádza aj o finančné prostriedky z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Z externých zdrojov získala približne 140-tisíc eur.

Zrekonštruovaný park na Ľudovom námestí
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM