KAW Rôzne Správy

FOTO: Okolie Sky Parku priláka Bratislavčanov. Park aj Jurkovičovu tepláreň si užijú všetci

Priestranný park sa bude rozprestierať na ploche viac ako 35-tisíc metrov štvorcových. Oči poteší množstvom kvetinových záhonov a stovkami stromov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Okolie Sky Parku priláka Bratislavčanov. Park aj Jurkovičovu tepláreň si užijú všetci
13
Galéria
Zdroj: Penta Real Estate

Bratislava sa rýchlym tempom stáva metropolou plnou moderných stavieb. Medzi tými, ktoré pribudli v poslednej dobe, určite vyniká Sky Park z dielne známeho štúdia Zaha Hadid Architects.

Nový mestský park

Prvá z rezidenčných veží v projekte je už hotová a momentálne je v kolaudačnom konaní. Úplné dokončenie 1. etapy projektu, ktorej súčasťou sú tri rezidenčné veže a administratívna budova SKY PARK Offices, je naplánované na koniec roka 2020. Jej súčasťou bude aj nový mestský park, ktorý už naberá finálny vzhľad a môžu v ňom relaxovať všetci obyvatelia Bratislavy.

Priestranný park sa bude rozprestierať na ploche viac ako 35-tisíc metrov štvorcových. Oči poteší množstvom kvetinových záhonov a stovkami stromov. Jeho súčasťou budú javory, brezy, čerešne či duby. „Vysadili sme už všetky stromy, a aktuálne pokračujeme s výsadbou trvaliek,“ pochválil sa pred pár dňami developer projektu Penta Real Estate na sociálnej sieti.

Centrum Sky Parku oživí aj fontána. Momentálne už pohľady priťahuje stupňovitý „amfiteáter“ medzi druhou vežou a Továrenskou ulicou. Mal by sa stať miestom konania komorných kultúrnych predstavení.

Šantenie na ihriskách

V parku projektu Sky Park postupne pribúdajú aj herné prvky pre najmladších obyvateľov originálnych veží. Deti sa budú môcť vyblázniť na rôznych preliezačkách, hojdačkách či šmykľavkách. Pribudnú aj viaceré zaujímavé prvky, ako napríklad prútené domčeky, senzorický chodník, záhradky, sand factory či kreatívne tabule.

„Atrakcie a prvky sú rozdelené podľa rôznych vekových kategórií, takže každé dieťa si príde na svoje,“ približuje developer.

Jurkovičova tepláreň

Naďalej pokračuje aj rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky – Jurkovičovej teplárne, ktorá by mala byť hotová rovnako do konca tohto roka. V teplárni sa bude nachádzať unikátny coworkingový priestor, ale aj reštaurácia a kaviareň spojená s galériou, ktoré budú otvorené pre verejnosť.

„Tepláreň bude prístupná verejnosti po tom, čo budúci nájomcovia otvoria svoje prevádzky. Predpokladaný termín je jar 2021,“ dodáva developer.

Park a ihriská v Sky Park
13
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM