Rôzne

FOTO: Ničivý požiar na Záhorí zasiahol viac ako 77 hektárov lesa. Hasiči s ohňom bojovali 28 hodín

Obetavým hasičom sa besniaci živel podarilo zlikvidovať vo štvrtok o pol deviatej večer. Na uhasenie požiaru použili viac ako 100 000 litrov vody.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ničivý požiar na Záhorí zasiahol viac ako 77 hektárov lesa. Hasiči s ohňom bojovali 28 hodín
19
Galéria
Zdroj: HaZZ

Hasiči s obrovským požiarom medzi Jakubovom a Lábom v okrese Malacky začali bojovať v stredu 28. júna popoludní. Plamene v priebehu pár hodín zachvátili až 33 hektárov lesa a kvôli silnému vetru sa oheň rýchlo rozširoval ďalej smerom na Plavecký Štvrtok.

Medzi plameňmi

Proti plameňom sa postavili profesionálni hasiči z Malaciek, Pezinka a Bratislavy, rovnako i členovia dobrovoľných hasičských zborov z Lozorna, Veľkých Levár, Malých Levár, Gajár, Plaveckého Štvrtka, Zohora a mnohých ďalších. Pri lokalizácii požiaru využívali hasičskú techniku nielen z Bratislavského, ale aj z Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Veľký počet nasadených síl a prostriedkov koordinoval riadiaci štáb. Oheň zasiahol viac ako 77 hektárov lesa, bojovalo s ním viac ako 160 hasičov, pričom na mieste udalosti bolo zriadených 8 zásahových úsekov. Zasahovali aj vrtuľníky letky Ministerstva vnútra SR. Na besniaci živel vyliali 3 000 litrov vody. Na miesto požiaru ju zhodili 34-krát.

Požiar lesa medzi obcami Jakubov a Láb na Záhorí sa podarilo lokalizovať vo štvrtok 29. júna pred siedmou hodinou ráno. Večer okolo 20:30 sa ho podarilo po 28 hodinách zlikvidovať. Priestor bol odovzdaný majiteľovi lesov. Jednotky obetavých hasičov sa postupne vrátili na svoje základne.

Na úvodnej fotografii oddychujú unavení hasiči po 12 hodinovej nočnej službe, kedy sa bez prestávky snažili o lokalizáciu požiaru.

Zdroj: Facebook
Požiar Záhorie
19
Galéria
Zdroj: HaZZ
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM