Rôzne

FOTO: Na Dňoch otvorených dverí na letisku hviezdia vládne špeciály aj vrtuľník

Najmenších potešila ukážka práce policajných psovodov, pyrotechnikov, colníkov či biologickej ochrany letiska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Dňoch otvorených dverí na letisku hviezdia vládne špeciály aj vrtuľník
15
Galéria
Zdroj: TASR

Letisko M. R. Štefánika je už druhý deň plné zvedavých návštevníkov, ktorí si zblízka prišli pozrieť vládne špeciály typu Tupolev TU154M, Fokker 100 aj Airbus A319.

Brány letiska otvorené

Od piatka je letisko k dispozícii fanúšikom mocných strojov s krídlami. Na exkurzii sa počas týchto dní zoznamujú s vybavovacím procesom na ploche letiska a s nevyhnutnými bezpečnostnými opatreniami, ktoré platia na letiskách, vrátane zakázaných predmetov, ktoré nemožno vziať na palubu lietadla.. Zblízka si môžu pozrieť bývalý vládny špeciál TU-154M, detail prednej podvozkovej nohy bývalého vládneho špeciálu, jeho interiér aj prístroje v pilotnom kokpite bývalého vládneho špeciálu. Na prehliadku sú pripravené aj Fokker 100 a Airbus A319 či vrtuľník letky ministerstva vnútra SR Bell 429 (OM-BYD).

Najmenších potešila ukážka práce policajných psovodov, pyrotechnikov, colníkov či biologickej ochrany letiska. Do nedele je na letisku vystavená letisková technika, ale aj záchranársky vrtuľník spoločnosti Air Transport Europe. Deti si môžu vyskúšať aj letecký simulátor či uvidieť dron, ktorý ukáže Katedry leteckej dopravy FPEDAS Žilinskej univerzity v Žiline.

Podmienkou účasti na Dňoch otvorených dverí bola registrácia. Ak ste sa na DOD nedostali, máme pre vás galériu.

DOD Letisko M. R. Štefánika 2017
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM