Rôzne

Foto: Na Bratislavskom hrade pribudla bezplatná oddychová zóna

Po novom si v areáli hradu oddýchnete na pohodlných ležadlách, ktoré sú darom od predsedu Národnej rady SR Andreja Danka.

Ilustračný obrázok k článku Foto: Na Bratislavskom hrade pribudla bezplatná oddychová zóna
5
Galéria
Zdroj: Národná rada SR

V areáli Bratislavského hradu pribudli ležadlá, ľudia ich môžu využívať na oddych. Oddychová zóna bude cez leto prístupná od 9:00 do 21:00 hod. Oznámili to predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) a kancelár parlamentu Daniel Guspan.

Bezplatná zóna

„Spúšťame skúšobnú verziu rozmiestnenia ležadiel v zóne, kde si budú môcť ľudia ľahnúť, zapnúť si internet a cítiť sa dobre,“ povedal Danko s tým, že zóna bude pre ľudí bezplatná. Zdôraznil, že ide o skúšobný projekt. Ak sa osvedčí, kancelária počíta s ďalšími investíciami do neho.

Kancelár NR SR Guspan poukázal na to, že kanceláriu oddychová zóna v areáli hradu nestála nič. Ležadlá daroval Danko. „Pokračujeme v snahe etablovať Bratislavský hrad ako miesto kultúrneho vyžitia návštevníkov. Tiež miesto, kde si ľudia môžu oddýchnuť,“ doplnil. Pripomenul, že kancelária sa snaží z areálu robiť priestor aj kultúrneho vyžitia, konajú sa tam pravidelne rôzne festivaly.

Návštevnosť Bratislavského hradu podľa Guspana stúpa. Vlani presiahla 100 000 ľudí v múzeu a podľa kancelára hrad a jeho areál navštívi ročne niekoľko stoviek tisíc ľudí. „Blížime sa k pol miliónu,“ doplnil. Wifi je aktuálne už podľa Guspana bezplatne dostupná v Barokovej záhrade. Pokrytie by sa malo rozširovať.

Oddychová zóna na Bratislavskom hrade
5
Galéria
Zdroj: Národná rada SR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM