Rôzne

FOTO: Mestskí policajti sa budú voziť na nových vozidlách na hybridný pohon VIDEO

Mesto nadobudlo autá prostredníctvom verejného obstarávania, cena jedného vozidla je približne 24-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mestskí policajti sa budú voziť na nových vozidlách na hybridný pohon VIDEO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Vo vozovom parku bratislavskej mestskej polície (MsP) sú štyri nové autá na hybridný pohon. Do služby v uliciach hlavného mesta ich v pondelok predpoludním vypravili primátor Ivo Nesrovnal a náčelník MsP Ivan Lechner.

Nové autá

Nesrovnal pripomenul, že po roku 2015 a 2017 ide už o tretiu várku nových vozidiel pre MsP. „Hybridný pohon týchto nových áut, využívajúci elektromotor, je optimálny práve pre krátke jazdy v meste, na ktoré sa autá MsP využívajú,“ poznamenal Nesrovnal. „Nové autá sú teda i príspevkom pre zvýšenie kvality ovzdušia v Bratislave,“ do­dal.

Mesto nadobudlo autá prostredníctvom verejného obstarávania, cena jedného vozidla je približne 24-tisíc eur. „Majú plnú výbavu, ktorú pre službu v uliciach potrebujeme,“ povedal šéf mestských policajtov v Bratislave Ivan Lechner.

Nesrovnal zároveň oznámil, že obnova vozového parku MsP by mala pokračovať.* „V rozpočte na rok 2019 plánujeme prostriedky na nákup ďalších nových vozidiel,“* potvrdil. Pripomenul, že mesto tiež plánuje naďalej rozširovať a zjednocovať kamerový systém, obnovuje priestory mestskej polície, zvyšuje tiež finančné prostriedky na odmeny pre mestských policajtov. „Máme tiež ambíciu urobiť stabilizačné byty, ktoré by mohli využívať aj príslušníci MsP," naznačil bratislavský primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Mestskí policajti sa budú voziť na nových vozidlách na hybridný pohon
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM