Rôzne

FOTO: Mesto opravilo povrch parkoviska pred Cintorínom Vrakuňa

Novo opravená viacúčelová, bezpečná a komfortná parkovacia plocha na Cintoríne Vrakuňa poslúži nielen návštevníkom cintorína.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto opravilo povrch parkoviska pred Cintorínom Vrakuňa
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Hlavné mesto opravilo povrch parkovacej plochy pred vrakunským cintorínom na mieste budúceho záchytného parkoviska. Bratislava24.sk informovala Zuzana Onufer, hovorkyňa Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.

Parkovisko

Parkovacia plocha už bola vo veľmi zlom stave a potrebovala rýchlu opravu najmä z hľadiska bezpečnosti návštevníkov cintorína. Opravu realizovala mestská príspevková organizácia MARIANUM od júna do septembra 2018 v súčinnosti s mestskou časťou Vrakuňa. Mesto vyčlenilo na tento účel vo svojom rozpočte 350 000 eur.

„V Bratislave sme rozbehli mohutný proces opráv ciest, chodníkov, verejných priestranstiev a snažíme sa ju revitalizovať pre kvalitnejší život jej obyvateľov. Mesto je vo výbornej finančnej kondícii, ktorá nám to umožňuje. Preto sme v prvej fáze vďaka dobrej spolupráci mesta, mestskej časti a mestskej príspevkovej organizácie opravili povrch plochy pred cintorínom, aby bol bezpečnejším pre verejnosť, kým v druhej fáze dôjde k jeho rozšíreniu a vybudovaniu samotného záchytného parkoviska,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Opravený povrch

Trojmesačná oprava poškodeného povrchu na parkovisku pozostávala z odstránenia poškodeného asfaltu a tiež opravy kanalizácie kvôli zabezpečeniu efektívneho odvádzania zrážkovej vody.

Novo opravená viacúčelová, bezpečná a komfortná parkovacia plocha na Cintoríne Vrakuňa poslúži nielen návštevníkom cintorína, ale aj ľuďom, ktorí tu zaparkujú svoje autá a do centra pôjdu MHD. V neposlednom rade je určená aj pre trolejbusy, ktoré sa v týchto miestach otáčajú.

Záchytné parkoviská

Budovanie záchytných parkovísk vedie k odľahčeniu zahustenej dopravy v meste, kde denne dochádza za prácou viac ako 100 000 ľudí. Z tohto dôvodu hlavné mesto SR Bratislava obstaralo Vyhľadávaciu štúdiu možnosti realizácie záchytných parkovísk a parkovacích domov v Bratislave za účelom komplexného zmapovania možných lokalít pre vybudovanie záchytných parkovísk.

Celkovo je vytypovaných 32 lokalít na ich vybudovanie. Jednou z nich je Cintorín Vrakuňa, kde momentálne prebieha proces nadobudnutia právoplanosti stavebných povolení vydaných stavebnými úradmi Vrakune a Bratislavského samosprávneho kraja. Okrem záchytného parkoviska vo Vrakuni sú v pláne aj ďalšie na Janíkovom dvore, v areále Dopravného podniku Bratislava na Jurajovom dvore či vo Vajnoroch.

Budovanie záchytných parkovísk musí však riešiť aj bratislavská župa, pretože je dôležité zachytiť ľudí pri vstupe do mesta.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM