KAW Správy Samospráva

FOTO: Lavičky pri rybníku aj NOVÝ bufet. Na Železnej studničke sa maká ostošesť

Po oprave bufetu pribudne aj zastrešenie, ktoré bude svojou farbou odkazovať na neďaleký Červený most. Steny bufetu budú obložené červeným smrekom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lavičky pri rybníku aj NOVÝ bufet. Na Železnej studničke sa maká ostošesť
4
Galéria

Na Železnej studničke sa vo veľkom pracuje. Ak ste tam boli cez víkend, iste vám neušli ohradené priestory okolo bufetu na Partizánskej lúke ani nové konštrukcie na budúce posedenie pri rybníku.

Schody na relax

Na brehu štvrtého rybníka buduje mesto v týchto dňoch pobytové schody (na fotografii v galérii). Rôznorodé šírky a dĺžky schodov majú návštevníkom bratislavského lesoparku zabezpečiť posedenie, ale aj kontakt s vodnou hladinou.

Breh tohto rybníka je do veľkej miery zarastený, a tak trochu bezkontaktný. Práve v tomto menšom úseku chceme vytvoriť priestor, kde si budete môcť namočiť nohy vo vode alebo sa príjemne slniť pri vode,“ spresnilo pri príprave projektu hlavné mesto. Po schodoch sa ľudia dostanú od chodníka až dole k rybníku.

Nový bufet

Už v januári tohto roka odštartovala aj oprava bufetu pri Partizánskej lúke. Budova po 15 rokoch získa kvalitnejší interiér, opraví sa tam všetko od podláh cez elektrinu, vodu až po vzduchotechniku a vybavenie kuchyne. Náklady sú vyčíslené na vyše 300-tisíc eur.

Hlavné mesto vylepšuje aj posedenie v exteriéri. Po oprave bufetu tam pribudne aj zastrešenie, ktoré bude svojou farbou odkazovať na neďaleký Červený most. Steny bufetu budú obložené červeným smrekom.

Opravou prejdú aj okolité povrchy a pribudnú tam nové stromy. Obnova bufetu počíta s ekologickou formou prevádzky, minimálnym odpadovým hospodárstvom aj minimálnymi energetickými nárokmi na prevádzku. „Po skončení prác sa uskutoční verejná súťaž na prevádzkovateľa bufetu a počas júna by mohol byť bufet opäť otvorený,“ spresnilo mesto.

Bude aj klzisko

Projekt je súčasťou programu obnovy verejných priestorov v Bratislave s názvom Živé miesta. Pri obnovenom bufete plánujú vybudovať aj klzisko zo syntetického ľadu. Slúžiť má na rekreačné korčuľovanie návštevníkov bratislavských mestských lesov, ktoré vzhľadom na použitú technológiu plochy klziska nemá byť obmedzené len na zimnú sezónu.

Nové lavičky a bufet na Železnej studničke
4
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM