Rôzne

FOTO: Hlavné mesto začalo s prácami na spevňovaní svahu nad Devínskou cestou

Magistrát pripravuje aj rozsiahlu rekonštrukciu komunikácie. Mala by sa začať v apríli 2019 a trvať do decembra 2020.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hlavné mesto začalo s prácami na spevňovaní svahu nad Devínskou cestou
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto SR Bratislava začalo s prácami na spevňovaní svahu nad Devínskou cestou. Termín ukončenia prác na svahu podľa technického riešenia a harmonogramu prác stanovili na jún tohto roka.

Skalný zosuv

Sanácia svahu bude stáť približne 101-tisíc eur, 95 percent nákladov pokryje dotácia z Environmentálneho fondu, päť percent zaplatí hlavné mesto. Z dôvodu skalného zosuvu, padania uvoľnených skál mesto na svojom webe upozorňuje na čiastočnú uzávierku od ulice Nad Dunajom smer Devín, pravý jazdný pruh v dĺžke cca 200 metrov. Uzávierka má trvať do 31. decembra 2018.

K zosuvu skál a zeminy došlo na Devínskej ceste už viackrát. V roku 2014 sa tam napríklad zosunuli zemina a blato, v roku 2017 zasa zo svahu spadli veľké kusy skál. Naposledy, začiatkom septembra tohto roku, zosuv skál, zeminy a náletových drevín z brala zablokoval jeden jazdný pruh. Skalné zrútenie vtedy podľa mesta spôsobili prívalové dažde, ktoré uvoľnili skalné bloky.

Magistrát pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu komunikácie. Mala by sa začať v apríli 2019 a trvať do decembra 2020. Takýto termín predpokladá zámer hlavného mesta, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Počíta sa v ňom s rekonštrukciou i stabilizáciou komunikácie, sanáciou skalného masívu a aj s vybudovaním cyklotrasy. Náklady na revitalizáciu odhadujú na vyše deväť miliónov eur.

Svah nad Devínskou cestou
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM