Samospráva

FOTO: Hlavné mesto pripravilo zmeny a vylepšenia bulváru na Mlynských Nivách

Podľa nového návrhu sa rozšíria chodníky, zmení sa šírka aj počet jazdných pruhov, zvýši sa počet stromov aj drevín na tomto bulvári.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hlavné mesto pripravilo zmeny a vylepšenia bulváru na Mlynských Nivách
8
Galéria

Hlavné mesto dnes zverejnilo zmeny, ktoré chystá na projekte bulváru Mlynské Nivy.

Zmeny projektu

Stavba bulváru Mlynské Nivy napreduje, no na moment, keď sa po hlavnej ulici prevezieme MHD či autom, si ešte počkáme. Podľa informácií magistrátu to bude ponovom až po letných prázdninách o rok.

„Pôvodný zámer – spustiť premávku MHD po rekonštruovanej ulici už túto jeseň – sme po viacerých diskusiách s odbornou skupinou zloženou zo zástupcov mesta, Krajského dopravného inšpektorátu, developera a ďalších odborníkov, zamietli,“ informuje Bratislava – hlavné mesto SR na sociálnej sieti.

Mesto sa pustilo do vylepšenia projektu. „Po dohode s investorom vylepšujeme viaceré prvky bulváru s cieľom zlepšiť podmienky pre obyvateľov, cyklistov, chodcov a cestujúcu verejnosť,“ dodáva magistrát.

Presunú cyklotrasu

Zmeny sa budú týkať presunutia cyklotrasy na severnú stranu ulice s tým, že bude obojsmerná a bezpečne oddelená od cesty, čím zaniknú doposiaľ naprojektované kolízne body v priestore zastávok MHD.

„Takéto riešenie umožní realizáciu obojsmernej cyklotrasy aj v časti južnej strany ulice po zrušení dočasnej autobusovej stanice,“ vysvetľuje magistrát.

Stromy a širšie chodníky

Podľa nového návrhu sa tiež rozšíria chodníky zo 4,2 metra na 5,5 metrov, zmení sa šírka aj počet jazdných pruhov, zvýši sa počet stromov aj drevín na tomto bulvári a pribudne aj nový priechod pre chodcov.

Vylepšenia si vyžadujú okrem zmeny projektovej dokumentácie stavby aj niektoré ďalšie s tým súvisiace schvaľovacie procesy. Spustenie premávky po bulvári tak bude v rovnakom čase pre individuálnu automobilovú dopravu aj pre MHD.

Počkáme si ešte rok

„Spustenie premávky sa predpokladá najneskôr po prázdninách v budúcom roku. Krátko na to má byť otvorená aj autobusová stanica, nákupné centrum a ďalšie administratívne aj obytné budovy, ktoré budú tvoriť novovznikajúcu štvrť v oblasti Mlynských nív,“ informuje magistrát.

Magistrát sa domnieva, že zavretie Mlynských nív neskomplikovalo dopravnú situáciu tak, ako sa pôvodne predpokladalo a obchádzková trasa MHD po Páričkovej a Landererovej ulici sa aj na základe doterajších skúseností javí byť dostatočnou náhradou.

„Prechod MHD cez Mlynské Nivy by nijako nezlepšil ani komfort bývania ľudí v stavbou dotknutých uliciach, pretože stavba novej autobusovej stanice aj priľahlých budov tak či tak pokračuje,“ uzatvára magistrát.

Zmeny v projekte bulváru Mlynské Nivy
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM