Rôzne

Uzávery D4R7 a Mlynské nivy: Nové bus pruhy majú pomôcť doprave aj na Bajkalskej ulici

Mesto, v snahe zrýchliť dopravu počas uzáver, vyznačilo bus pruhy nielen na Gagarinovej, ale aj na Bajkalskej ulici. Čo na to vodiči?

Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v snahe zrýchliť dopravu počas uzáver, ktoré čakajú Bratislavu od 15. februára, vyznačilo bus pruhy nielen na Gagarinovej, ale aj na Bajkalskej ulici. Zatiaľ však k zlepšeniu dopravnej situácie veľmi neprispeli. Na Bajkalskej a Prievozskej sa tvorili kolóny, v ktorých uviazli aj autobusy.

Bus pruhy na Bajkalskej

Na Gagarinovej ulici je vyznačovanie bus pruhov v plnom prúde. Mesto zmenu v značení dopredu avizovalo a vodiči so zmenenou situáciou na tomto mieste počítajú. Zmenené dočasné dopravné značenie na Bajkalskej ulici však mnohých prekvapilo a spomalilo ich cestu do práce.

Vyhradené jazdné pruhy pre MHD sú na Bajkalskej ulici v podjazde s Prievozskou ulicou a v jeho blízkosti, čo spôsobilo zápchy pre osobné autá, v ktorých napokon uviazli aj autobusy MHD.

„Magistrát buspruh na Bajkalskej neohlasoval, pretože nemá taký význam pre verejnú dopravu ako preferencia hromadnej dopravy na Gagarinovej ulici. Tieto dočasné pruhy budú fungovať dovtedy, kým sa neodľahčí spomínaná križovatka,“ povedal pre denník Pravda hovorca Bratislavy Peter Bubla. Podľa jeho slov bus pruhy na Bajkalskej zlepšia aj zaraďovanie vozidiel z križovatky ulíc Bajkalská a Prievozská.

So zmenou dopravného značenia musia počítať vodiči aj pri napojení zjazdu z Prístavného mosta na Bajkalskú ulicu.

Kritická Gagarinova

Mesto vyznačuje bus pruh na Gagarinovej ulici od pondelka 11. februára, pričom úsek smerom von z mesta bude vyznačený až po spustení uzáver v piatok 15. februára v noci.

„V pravom pruhu bude jazdiť verejná a nákladná doprava, v ďalších dvoch pruhoch osobné autá. Pruhy sa vyznačujú od pondelka vždy v noci a jednotlivé vyznačené úseky sa budú spúšťať postupne,“ spresnil primátor Bratislavy Matúš Vallo. Ako tvrdí, na dopravu by to nemalo mať negatívny vplyv, keďže ide o tú stranu Gagarinovej ulice, kde tretí pruh – bus pruh pribúda k už existujúcim dvom pruhom. Bus pruh má byť vyznačený od zastávky cintorín Vrakuňa až po Mlynské nivy.

Citeľné dopravné obmedzenia od polovice februára nastanú v Bratislave pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 (konkrétne pre prestavbu mimoúrovňovej križovatky Prievoz) a pre výstavbu podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy.

Pocítili ste kvôli bus pruhom na Bajkalskej ulici spomalenie dopravy a väčšie zápchy?

Zdroj: Facebook
Uzávery D4R7 a Mlynské nivy: Záchytné parkoviská a bus pruhy
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM