Nina Táborská Rôzne

FOTO: Búranie PKO je v plnom prúde

Búranie komplexu PKO začal developer na konci minulého roka po podpísaní uznesenia o predaji budov. Búracie práce intenzívne pokračujú, začiatok revitalizácie nábrežia avizuje mesto na koniec marca.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Búranie PKO je v plnom prúde
Zdroj: TASR

Budovu bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO) začal developer Henbury Development búrať koncom decembra. Proces búrania začal zo strany od nábrežia. Podľa dohody investor do 7 mesiacov opraví existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a do troch rokov (od vydania stavebného povolenia) vybuduje novú promenádu v tomto území.

„Obnova Dunajskej promenády sa podľa dohody začne koncom marca a hotová bude už v lete,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal.

Promenáda bude zahŕňať plochy a chodníky vytvárajúce priestor pre peších a cyklotrasu, zeleň a parkovú úpravu, verejné osvetlenie, inžinierske siete, mobiliár zahŕňajúci lavičky, odpadkové koše, stojany na bicykle, pitné fontány a prvky mestského informačného systému.

V ďalšej etape má súčasne investor vybudovať verejný priestor centrálneho námestia o rozlohe 2 500 m2, rozšíriť pobytové plochy pre verejnosť pod promenádnou časťou a zrealizovať pobytovo-oddychový pontón v centrálnej línii námestia v prepojení s Dunajom.

Prečítajte si viac: Na mieste PKO možno vyrastie planetárium a druhý River Park

V decembri 2014 mestskí poslanci schválili návrh mimosúdnej dohody týkajúcej sa objektu PKO a následne ho primátor Ivo Nesrovnal podpísal. Na základe tohto uznesenia bratislavská samospráva odpredala budovy Parku kultúry a oddychu spoločnosti Henbury Development za jedno euro.

Búranie PKO
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM