KAW Rôzne Správy

FOTO: Bratislavou sa prehnala nočná búrka. Blesky ponúkli búrlivý letný zážitok

V Bratislave, našťastie, búrka nezanechala ničivé stopy. Iné to už bolo na Záhorí, kde napríklad v Skalici popadali stromy priamo v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bratislavou sa prehnala nočná búrka. Blesky ponúkli búrlivý letný zážitok
12
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Teploty, ktoré sa včera cez deň štverali až k 36 stupňom Celzia dávali tušiť, že ich vystrieda poriadna búrka. Tá sa do Bratislavy prihnala okolo desiatej hodiny večer.

Hromy, blesky a vietor

Búrka stála za to ani nie tak intenzitou zrážok ako nebeským divadlom, ktoré ponúkla. Blesky udierali jednotlivo, ale spájali sa aj do rôznych reťazovitých útvarov.

V Bratislave našťastie búrka nezanechala ničivé stopy. Iné to už bolo na Záhorí, kde napríklad v Skalici popadali stromy priamo v centre mesta. Obce na Záhorí v Bratislavskom kraji nezaznamenali výrazné škody na majetku, na viacerých miestach však zaznamenali výpadky elektrickej energie.

Ako informuje portál imeteo.sk, búrky prinášali významnú bleskovú aktivitu predovšetkým na západné Slovensko. Detekcia bleskov zaznamenala na našom území až takmer 9400 bleskových úderov.

Okrem výraznej bleskovej aktivity a silného vetra prinášali búrky aj intenzívne zrážky. „Najviac zrážok spadlo na západnom Slovensku a v oblasti Trenčianskeho kraja, kde sa zrážkové úhrny pohybujú od 20 do 45 mm,“ uvádza imeteo.sk.

Počas dnešného dňa (streda 29. júla) hrozia naďalej búrky. Vyskytovať sa však budú už len na východe Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM