Aktualizované KAW Rôzne Správy

Bratislavčania, pripravte sa na pekelnú horúčavu. Teploty vyskočia poriadne vysoko!

Teploty v celom našom kraji budú veľmi vysoké, nepotrvajú však veľmi dlho.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, pripravte sa na pekelnú horúčavu. Teploty vyskočia poriadne vysoko!
11
Galéria
Zdroj: TASR

Blíži sa polovica prázdnin a Bratislavčania si skutočne horúce leto zatiaľ neužili. Zajtra (28.7.) by sa to však malo zmeniť, aj keď len na jeden deň.

Druhý najteplejší deň

V utorok nás teda čaká výrazná zmena. „Počasie bude pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku vzduchu, ktorá na naše územie prinesie slnečné počasie s veľmi vysokými teplotami. Do našej oblasti totiž bude prúdiť teplý vzduch od juhozápadu,“ uvádza portál imeteo.sk.

Maximálne teploty na Slovensku sa vyštverajú na +28 °C, v Bratislave by malo byť dokonca až +36 °C. „Teploty teda budú veľmi vysoké, ale aktuálne nič nenaznačuje tomu, že hranicu +35 °C teploty zdolajú. Nečaká nás tak najteplejší deň roka, ale utorok by mal byť druhým najteplejším dňom tohto roka,“ dodáva imeteo.sk.

SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa pre celý Bratislavský kraj na utorok od 13:00 do 18:00 hod. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozorňujú meteorológovia.

Slovensko schladí dážď

V stredu by mal rozhorúčené Slovensko schladiť dážď. „Už v utorok začne počasie v strednej Európe ovplyvňovať studený front, ktorý bude do Nemecka, Česka, Rakúska a Poľska prinášať pomerne intenzívne búrky. Tie by sa ešte počas utorka na našom území nemali vyskytnúť a zostať by mali pred hranicami, no počas stredy nás už front ovplyvní,“ informuje imeteo.sk.

Studený front začne postupovať od západu a prinesie búrky, ktoré by mohli byť aj intenzívnejšie. Je možné, že budú sprevádzané aj prívalovými zrážkami, krúpami a nárazovým vetrom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM