Rôzne

Finančná pomoc od štedrých dobrosrdečných ľudí postavila Ondrejka na nohy!

Malý Bratislavčan sa narodil s rázštepom chrbtice a hydrocefalom. Rodina sa rozhodla pre nákladnú liečbu v zahraničí, ktorá vďaka podpore mnohých darcov priniesla výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Finančná pomoc od štedrých dobrosrdečných ľudí postavila Ondrejka na nohy!
4
Galéria
Zdroj: Petra Albrechtová

Ondrejko sa narodil s rázštepom chrbtice a hydrocefalom. Lekári mu nedávali veľkú nádej, no jeho rodina verila a rozhodla sa pre nákladnú liečbu v zahraničí. Prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk získala vďaka štedrosti a dobroprajnosti darcov finančné prostriedky na prvú liečbu v Mexiku, následne i na druhú. Výsledkom je, že chlapec stojí na vlastných nohách.

Sen sa stal realitou

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk už siedmym rokom, najmä vďaka podpore verejnosti, pomáha tým, ktorí to potrebujú. Momentálne sa na portáli nachádza takmer 630 príbehov, ktoré píše či podporuje komunita 33-tisíc ľudí. Ich spoločným fantastickým úspechom je darovaná suma, ktorá pred pár dňami prekročila 4,5 milióna eur.

„Príbehom, ktorý silno rezonoval verejnosťou a získal jej veľkú podporu, bol práve príbeh malého Ondrejka. Vďaka dobrosrdečnosti verejnosti získal 40-tisíc na liečbu, a teda i príležitosť uzdraviť sa,“ opisuje zmysel pomoci výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Elena Šingliarová.

Dvojročný Ondrejko počas prvých troch mesiacov života prekonal 11 operácií. To, že bude mať rázštep chrbtice a hydrocefalus sa jeho mama, pani Petra Albrechtová, dozvedela 2 dni pred pôrodom. Následkom rážštepu bola poškodená miecha i nervy, veľa detí s touto diagnózou je úplne ochrnutých.

Rodine z Bratislavy vliala nádej na Ondrejkove uzdravenie informácia o liečbe kmeňovými bunkami. Komplikáciou v jej realizácii nebolo miesto jej výkonu, Mexiko, ale suma – pre bežnú rodinu nepredstaviteľných 20-tisíc eur.

Ondrejko robí pokroky

Prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk sa však sen premenil na realitu – za približne 2 a pol týždňa sa podarilo sumu získať a Ondrejko mohol liečbu podstúpiť. Prišlo výrazné zlepšenie jeho stavu a ďalšia žiadosť o pomoc na portáli ĽudiaĽuďom.sk. Potrebných ďalších 20-tisíc sa vďaka podpore verejnosti podarilo, za približne 3 mesiace, získať opäť.

„Veľká vďaka patrí darcovskému portálu ĽudiaĽuďom.sk a všetkým skvelým ľuďom, ktorí prispeli na Ondrejkovu liečbu. Po tej prvej sa Ondrejkovi veľmi zlepšila hybnosť jeho dovtedy nehybných nožičiek a urobil veľké pokroky – naučil sa sedieť, pretáčať sa z bruška na chrbátik a naopak, kľačať na kolienkach a pár sekúnd s oporou aj ustáť. Veríme, že táto druhá liečba ho posunie zas o kus ďalej a časom sa naučí aj sám urobiť pár krôčkov,“ nestráca nádej pani Albrechtová. Silná podpora, ktorú jej i Ondrejkovi verejnosť prejavila, dokázala nielen jej, že pomoc druhým má nesmierny význam.

Ľudia ľuďom

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk pomáha už vyše siedmym rokom chorým deťom, ľuďom s postihnutím, rodinám vo finančnej tiesni, mimovládnym organizáciám, školám, ale aj samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi, ktorý má zaregistrovanú výzvu na finančnú pomoc na stránke https://www.ludialudom.sk/.

Darcovia môžu ľudí podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva alebo platbou zo svojej platobnej karty. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných takmer 630 výziev na pomoc. Za šesť a pol roka fungovania portálu darcovia pomohli ľuďom v núdzi sumou viac než 4,5 milióna eur.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM