Eva Sládková Správy Samospráva

Filiálne nádražie je bezpečnejšie. K dokonalosti však chýba zrušenie nelegálneho parkoviska

Trvalo to pár mesiacov, ale podarilo sa. Filiálka Nové Mesto je od minulého týždňa bezpečnejšia pre chodcov a cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Filiálne nádražie je bezpečnejšie. K dokonalosti však chýba zrušenie nelegálneho parkoviska
3
Galéria

Na chodníku zo Škultétyho ulice smerom ku Kukučínovej ulici nelegálne prechádzali autá a obmedzovali obyvateľov Nového Mesta. Už to robiť nemôžu.

Nebezpečné

„Obrátili sa na mňa obyvatelia Nového Mesta, že autá si tade skracujú cestu a že tam vzniklo nelegálne parkovisko. Bolo to tam naozaj veľmi nebezepčné, tak som sa to rozhodol so železnicami riešiť,“ vraví novomestský miestny poslanec Pavol Troiak. Trvalo to síce tri mesiace, ale výsledok sa dostavil.

„Chcem sa poďakovať Oblastnému riaditeľstvu ŽSR Trnava, ktoré umiestnilo v tejto oblasti najprv ťažké kamene, neskôr kamene doplnili 4 pevnými stĺpikmi, ktoré zabránia prechodu áut. Takto budú môcť chodci, športovci, seniori, mamičky prejsť filiálkou bezpečnejšie,“ napísal poslanec na svojom facebookovom profile.

Parkovisko

Zatiaľ sú od áut čiastočne ochránení chodci, no poslanec chce dosiahnuť aj to, aby tamojšie nevábne vyzerajúce nelegálne parkovisko zmizlo.

„Do zdarného konca nám však chýba ešte jeden krok – umiestnenie odomykateľných zábran pri vstupe na plochu, kde vzniklo nelegálne parkovisko na Filiálnom nádraží. Priestor na Filiálnom nádraží by sa tak sprístupnil len pre tých, ktorým legálne má slúžiť, a to ŽSR, nie autám na odparkovanie, keďže tak vznikajú kolízne situácie pri prechode áut na nelegálne parkovisko,“ dodáva Pavol Troiak s tým, že aj túto záležitosť intenzívne rieši.

Situáciu peších sa snaží vylepšovať aj magistrát Bratislavy. Neďaleko tohto miesta tiež vznikol priechod pre chodcov, ktorý dalo spraviť mesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM