Správy

Filiálka dostane novú tvár. V areáli sa začína výstavba obytných domov

Spustnutý areál bývalej železničnej stanice Filiálka konečne ožije. Onedlho tu majú vyrásť nové obytné domy.

Ilustračný obrázok k článku Filiálka dostane novú tvár. V areáli sa začína výstavba obytných domov
3
Galéria
Zdroj: Lucron Development

Investor Lucron Development totiž v blízkosti Račianskej ulice začína tento mesiac s realizáciou projektu Urban Residence. V uplynulých dňoch prebiehala príprava staveniska, ktoré by už malo byť nachystané k začatiu výstavby.

Tri samostatné bytové domy

Urban Residence tvoria tri samostatné bytové domy, a to sedemposchodový dom, ktorý bude lícovať Račiansku ulicu, druhý dom so siedmimi nadzemnými podlažiami a dvoma ustúpenými, ktorý uzatvára vnútroblok. Tretí z objektov je navrhnutý ako 12-poschodový bodový dom.

Projekt si má z Račianskej ulice zachovať charakter mestskej triedy so službami a obchodmi, kým na druhej strane bytového domu má byť oddychová zelená zóna v podobe parku s rozlohou 6 000 štvorcových metrov.

Investor avizuje, že poskytne priestor občianskej vybavenosti v podobe reštaurácie, kaviarní či obchodu. Nový štandard bývania prinesú aj moderné detaily ako kryté parkovisko bicyklov, parkovisko skútrov či nabíjacia stanica pre elektromobil.

Polovica bytov je predaná

Do bývalej Filiálky, ktorá v občianskom hlasovaní získala titul najschátranejšieho miesta v širšom centre Bratislavy, sa konečne vráti život. „Vzniknú nové chodníky a cyklochodník. Vďaka pasážam bude vnútorný park a ihrisko slúžiť aj obyvateľom susedných domov. Lokalita dostane moderný ráz pri zachovaní mestského vzhľadu,“ hovorí zástupca investora Peter Kavecký.

Momentálne sú byty už v predaji. Ako informuje investor, za dva mesiace od spustenia predaja prvej etapy vypredal 50 percent bytov. Kolaudácia prvej etapy Urban Residence je naplánovaná na začiatok roka 2018.

Čítajte aj: Niekdajšia ubytovňa na okraji areálu Cvernovky sa mení. Predaj bytov je spustený

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM