Kultúra

Obľúbené bratislavské tržnice ponúkajú počas leta viac ako len obedy a nákupy

V obľúbených tržniciach v Bratislave dnes okrem kvalitných gastro prevádzok nájdete aj zaujímavé podujatia. Nižšie nájdete niektoré z nich.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené bratislavské tržnice ponúkajú počas leta viac ako len obedy a nákupy
26
Galéria
Zdroj: TASR , Fresh Market , Petržalská tržnica

Tržnice boli odjakživa nielen centrom nákupov, ale aj miestom, kde sa ľudia radi stretávali. Hoci to kvôli boomu nákupných centier na chvíľu vyzeralo tak, že sa z miest úplne vytratia, pretransformovali sa na úplne nový koncept trhovísk, ktoré sa pomaly stávajú vyhľadávanejšími než nákupné centrá.

Vybrali sme pre vás niektoré z nich, ktoré okrem kvalitných gastro prevádzok pravidelne pre návštevníkov organizujú aj zaujímavé akcie.

Petržalská tržnica

Petržalská tržnica nie je len o nákupoch a čerstvej zelenine. Od začiatku leta tu prebiehajú akcie, vďaka ktorým si tu užijete letnú zábavu ako sa patrí!

Tak ako počas júla, aj v auguste bude program v tržnici nabitý akciami pre deti aj dospelých. Každú druhú stredu o 18. hodine je pre deti pripravené divadelné predstavenie s následným workshopom a pre dospelých každý druhý štvrtok country hudba. Príďte sa vytancovať a spríjemniť si večer počas leta. Pripravené pre vás bude občerstvenie aj čapované nápoje.

Divadelné predstavenia pre deti budú v auguste prebiehať každú druhú stredu od 18:00 – 19:00 hod.:

14. 8. 2019 – Žofka a žofka 28. 8. 2019 – Máme Emu

Country hudba bude v auguste znieť každý druhý štvrtok od 18:00 – 21:00 hod.:

8. 8. 2019 – Belasí 22. 8. 2019 – Oukey

Stará tržnica

V Starej tržnici to žije akciami po celý rok. Okrem trhov a Street Food Parku na námestí sú to burzy, divadielka pre deti, prednášky aj koncerty. Nižšie nájdete program podujatí na august.

Na sobotňajších trhoch (9:00 – 15:00 hod.) tu kúpite sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy. Trh dopĺňa sprievodný program – pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne, prednášky a chutné obedy v komunitnej kuchyni. Deti sa môžu každú sobotu tešiť na bezplatné divadelné predstavenia, ktoré začínajú vždy o 11:00 hod.

Už 7. augusta (20:00 – 23:00 hod.) navštívi Starú tržnicu husľový virtuóz s neprehliadnu­teľným zjavom a temperamentom, ktorý pripomína skôr rockovú hviezdu než klasického hudobníka – Nemanja Radulović. Na Viva Musica! festivale vystúpi so svojím orchestrom Double Sens, s ktorým uvedie okrem iného aj známu symfonickú báseň Šeherezáda v úprave pre komorný orchester. Lístky si môžete kúpiť TU.

Nenechajte si ujsť hudobno-obrazovú poctu prírode a Pavlovi Barabášovi Viva Musica!: Pavol Barabáš: Symfónia o Zemi, ktorá sa uskutoční 22. augusta (20:00 – 23:00 hod.). Na koncerte zaznie hudba Michala Novinského, Martina „Maoka“ Tesáka, Oskara Rózsu a Martina Maroša Barabáša v podaní Symfonického orchestra a zboru Viva Musica! pod taktovkou Michaely Rózsa Ružičkovej. Lístky si môžete kúpiť TU.

Augustový Street Food Park sa uskutoční tradične na námestí pred Starou tržnicou od 14. – 17. augusta (12:00 – 22:00 hod.).

Fresh Market

Fresh Market si získal srdcia mnohých Bratislavčanov, ktorí sa sem v húfoch chodia stravovať nielen počas obedovej pauzy, ale aj cez víkendy a sviatky. Okrem výborných gastro prevádzok tu nájdete sa tu organizujú aj rôzne zaujímavé podujatia, ako napríklad burzy, ochutnávky vína, kávy, čokolády, ale aj gastro akcie a akcie pre deti.

Bratislavské tržnice
26
Galéria
Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM