Rôzne

Presný termín pre návrat električky do Dúbravky nikto nepozná

Konečný termín dokončenia električkovej radiály stanovili na september. Budú cestujúci do Dúbravky dovtedy prestupovať na autobus?

Ilustračný obrázok k článku Presný termín pre návrat električky do Dúbravky nikto nepozná
Zdroj: TASR

V stredu počas kontrolného dňa stavebných prác modernizácie Dúbravsko-karlovskej radiály sa riešili aj termíny obnovenia premávky električiek až do Dúbravky. Informovala o tom mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti.

Presný termín spustenia električiek do Dúbravky zatiaľ nestanovili, komplikuje ho spor s vlastníkmi pozemkov. Finálny a záväzný termín dokončenia modernizácia Dúbravsko-karloveskej radiály vo všetkých etapách je však 12. september 2020.

Informovanie vopred

Spustenie električiek sa napriek termínom už viackrát posúvalo a obyvatelia tejto časti mesta musia preto v Karlovej Vsi stále komplikovane prestupovať na autobusy X5. „Prevádzke električky stále bráni spor so zástupcami vlastníkov pozemkov pod meniarňou v Dolných Krčacoch,“ uviedla samospráva

Na kontrolnom dni sa riešilo aj dokončenie združenej zastávky a prestavba podchodu na Damborského. S tým súvisia dopravné obmedzenia a čiastočné uzavretie ulice M. Sch. Trnavského. Podľa dohody zhotoviteľ má o nich informovať vopred.

V spolupráci s hlavným mestom tiež zhotoviteľ pripravuje nový harmonogram prác. Napriek tomu presnejší termín návratu električky do Dúbravky je stále nejasný pre spomínaný spor so zástupcami vlastníkov pozemkov pod meniarňou.

Najťažšia etapa

Od mája je naplánovaná najťažšia etapa modernizácie na úseku električkovej trate od tunela po Molecovu. Potrvá približne 130 dní.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály sa začala 22. júna 2019 a pracuje na nej vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. V rámci stavebných prác sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od Molecovej po Záluhy (Damborského). Od 19. decembra premáva električka do Karlovej Vsi, zatiaľ však len po obratisko Kútiky.

Otvorenie električkovej trate do Karlovej Vsi
11
Galéria

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM