cb Rôzne

Električke do Dúbravky chýba prúd

Hlavné stavebné práce na električkovej trati sa skončili, napriek tomu električky nejazdia.

Ilustračný obrázok k článku Električke do Dúbravky chýba prúd
11
Galéria
Zdroj: TASR

Stavenisko električkovej trate v Dúbravke pôsobí stále nedokončene, hoci stavebné práce od obratiska Karlova Ves po zastávku Záluhy boli k 20. decembru ukončené. Podľa mesta ide o nedorobky na nástupiskách a vegetačných úpravách dráhy. Premávke električiek by to nemalo prekážať, hlavný problém je v elektrickom napájaní.

Bez meniarne to nejde

Aby do Dúbravky mohli začať jazdiť električky, mestu chýba prístup do meniarne pri kúpalisku Rosnička,

„Prevádzke bráni spor so zástupcami vlastníkov pozemkov pod meniarňou v Dolných Krčacoch. Z nej je napájané trakčné vedenie električky a bez prístupu nedokážeme prevádzkovať električkovú trať do Dúbravky. Robíme všetky potrebné kroky k tomu, aby sme sa do meniarne dostali v čo možno najkratšom čase,“ povedal hovorca mesta Peter Bubla.

Bez toho nemožno vykonať ani technické skúšky električkovej tra­te.

Nedorobky

Mesto ešte musí dokončiť nedorobky, na niektorých zastávkach chýbajú časti kovového zábradlia, nie je kompletne vyznačené trvalé dopravné značenie a funkčná svetelná signalizácia.

„Dokončovať sa budú aj vegetačné úpravy a na zastávke „Karlova Ves“ (po novom „Kútiky") sa bude ešte pracovať na osadení výťahov. Lávka pre chodcov „Nad Lúčkami" sa bude dokončovať na budúci rok. Jej stav bol totiž horší, ako predpokladal projekt rekonštrukcie," dodal Bubla.

Mobiliár na zastávkach by mal byť dokončený v priebehu januára, vegetačné úpravy v apríl – máji, svetelná signalizácia by tiež mala fungovať v priebehu januára a práce na komunikáciách (osadenie obrubníkov a kladenie novej vozovky) sa budú robiť priebežne tak ako klimatické podmienky dovolia.

Meškanie

Rekonštrukcia električkovej trate celý minulý rok meškala. Prvá etapa, od zastávky Molecova po obratisko Kútiky, nestihli dokončiť ani v predĺženom termíne do konca októbra. Mesto pristúpilo k provizórnemu riešeniu napájania trakčného vedenia z náhradného zdroja. V tomto režime od 19. decembra električka premáva iba po obratisko Kútiky.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM