Rôzne

Je ti zima dievčatko? Ak áno, nebudeš Dúbravský ľadový medveď

V nedeľu sa otužilci presťahujú do Dúbravky do bazéna pred tamojším Domom kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Je ti zima dievčatko? Ak áno, nebudeš Dúbravský ľadový medveď
Zdroj: TASR

Nielen otužilci, ale aj lekári potvrdzujú, že otužovanie zlepšuje telesnú kondíciu a upevňuje zdravie. Síce to nie je všeliek na každú chorobu, pretože ani otužilcom sa choroby nevyhýbajú, ale mávajú ľahší a kratší priebeh.

Začiatok tradície

V Dúbravke pre dospelých otužilcov pripravili súťaž Dúbravský ľadový medveď. Bazén bude pred Domom kultúry Dúbravka a voda v ňom bude mať 5 až 10 stupňov. Začína sa o 16:00, prezentácia bude o pol hodinu skôr. Štartovné je bezplatné.

V nedeľu očakávajú 15 až 25 otužilcov. Ak bude premiérová súťaž úspešná a bude o ňu záujem. radi by ju organizovali každoročne.

„Pred vstupom do bazéna sa súťažiaci osprchujú a potom sa ponoria do studenej vody v bazéne. Bude sa im merať čas, koľko zotrvajú vo vode ponorení po krk,“ približuje riaditeľ súťaže Radek Šatka.

Ustanovujúci rekord

Koľko vydržia, záleží na ich trénovanosti a teplote vody.

„Neočakávam, že rekord bude v hodinách, skôr v minútach, možno desiatkach minút,“ dodáva Šatka. Ak prítomný lekár usúdi, že pobyt vo vode už ohrozuje zdravie alebo život, je súťažiaci povinný bazén opustiť.

Riaditeľ súťaže dodáva, že každý štartuje na vlastné nebezpečie a pozná svoj zdravotný stav: „Odporúčame čiapku na pobyt vo vode, deku, uterák, šľapky a teplé oblečenie, keď vyjdú von.“

Zabezpečený bude teplý čaj a šatne, toalety budú k dispozícii v Dome kultúry Dúbravka.

Organizátor nedovolí štartovať osobám pod vplyvom alkoholu a omamných látok, mladším ako 18 rokov. Vyhradzuje si tiež právo na vylúčenie ľudí s nevhodným správaním prípadne nevhodným zdravotným hendikepom. Prvých desať súťažiacich odmenia symbolickou cenou.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM