Rôzne

DPB vyšiel v ústrety cestujúcim: V Karlovej Vsi prejdete z električky na autobus jednoduchšie

Zastávka Molecova sa stala prestupným uzlom v súvislosti s rekonštrukciou Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály, ktorá sa začala v sobotu 22. júna.

Ilustračný obrázok k článku DPB vyšiel v ústrety cestujúcim: V Karlovej Vsi prejdete z električky na autobus jednoduchšie
13
Galéria
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava (DPB) posúva zastávku Molecova pre električkovú linku X6 bližšie k priechodu pre chodcov. Zabezpečí tak ľahší prestup a kratšiu vzdialenosť pre cestujúcich medzi zastávkou električkovej linky X6 a autobusovej linky X5.

Bezpečnejší prestup

„Električky tak budú stáť bližšie k priechodu pre chodcov, čím sa zníži riziko prebiehajúcich cestujúcich cez frekventovanú cestu, a tiež zábradlie, ktoré je na električkovej zastávke,“ poznamenáva hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Vodiči linky X6 zároveň pristavia električku na nástupište v predstihu pred odchodom, čím umožnia nástup cestujúcim aj v čase do odchodu podľa cestovného poriadku.

Zastávka Molecova sa stala prestupným uzlom v súvislosti s rekonštrukciou Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály, ktorá sa začala v sobotu 22. júna. V prvej fáze rekonštrukcie do konca septembra je výluka električiek od Molecovej ulice až po konečnú v Dúbravke. Riešená je okrem posilnenia liniek 29, 83 a 84 aj autobusovou linkou X5.

Tá v plnej miere zabezpečuje dopravu cestujúcich zo zastávky Molecova – dočasnej konečnej zastávky električiek, ďalej do Karlovej Vsi a Dúbravky. Od Molecovej po Námestie SNP v centre mesta premáva linka X6.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM