Rôzne

Na zastávkach MHD pribudne ďalších 124 elektronických informačných tabúľ

Nové elektronické informačné tabule pribudnú v rokoch 2019 a 2020 v Starom Meste, Novom Meste, v Petržalke a aj na Kramároch.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach MHD pribudne ďalších 124 elektronických informačných tabúľ
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava (DPB) opäť vyhlásil verejnú súťaž na dodanie 124 elektronických informačných tabúľ, ktoré plánuje nainštalovať na významných dopravných uzloch i prestupných zastávkach mestskej hromadnej dopravy (MHD) v hlavnom meste.

Nové tabule na zastávkach

Cestujúci budú vďaka nim informovaní o odchodoch liniek či o mimoriadnych udalostiach v MHD. Predpokladaná hodnota tendra je 1,89 milióna eur. Vyplýva to zo súťažných podkladov zverejnených na webe Úradu pre verejné obstarávanie.

Podnik už dodanie rovnakého počtu tabúľ v minulom roku súťažil, avšak súťaž napokon na jeseň zrušil. Teraz stanovil lehotu na predkladanie ponúk do 16. augusta, v rovnaký deň plánuje ponuky aj otvárať. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude najnižšia cena.

Cieľom zákazky je uzavretie rámcovej dohody. „Jej predmetom bude dodanie na kľúč 124 kusov nových informačných tabúľ s požadovaným softvérovým vybavením a inštaláciou na vopred určené zastávky MHD v Bratislave,“ píše sa v dokumentácii.

Ďalšie lokality

Podnik predpokladá, že dodanie a inštalácia tabúľ sa bude realizovať v rokoch 2019 a 2020. Pribudnúť majú podľa predloženého zoznamu napríklad na Americkom námestí, Ovsištskom námestí, Námestí Ľudovíta Štúra, na železničnej stanici v Petržalke, Námestí hraničiarov, Jungmannovej, Trnavskej, Bajkalskej, Čiližskej, na hlavnej stanici či pri nemocnici na Kramároch.

Nové elektronické informačné tabule už pribudli v minulosti na zastávkach MHD v širšom centre mesta či na Patrónke. Cestujúcich informujú o príchodoch a odchodoch vozidiel MHD, ale dajú sa využiť aj na informovanie o výlukách či iných mimoriadnych situáciách.

Takéto tabule sú napríklad aj na električkovej radiále v Petržalke či v centre mesta. Pri realizácii modernizácie električkových radiál budú už na všetkých príslušných zastávkach osadzované tieto nové informačné zariadenia.

Elektronické tabule MHD
4
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM