Rôzne

Dopravný podnik spustil možnosť platby bankomatovou kartou

Cestujúci na novej električkovej trati v Petržalke už môžu na kúpu cestovných lístkov využívať aj bankové platobné karty.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik spustil možnosť platby bankomatovou kartou
Zdroj: Facebook

Začiatkom augusta zverejnila na sociálnej sieti cestujúca mestskou hromadnou dopravou (MHD) Lenka príspevok, v ktorom sa s Bratislavčanmi chcela podeliť o „nespravodlivosť, priam až podvod“ zo strany Dopravného podniku.

Miesto výdavku papier

V príspevku sa sťažovala na nesprávne fungujúci automat, ktorý nebral platobné karty a nevracal výdavok. Miesto výdavku jej automat vydal lístok, na ktorom stálo: „Vážený cestujúci, tento predajný automat žiaľ nemá dostatok vhodnej hotovosti, aby Vám mohol vydať potrebnú sumu. Keďže však nechceme, aby ste zostali bez platného cestovného lístka, vydávame Vám toto potvrdenie, na základe ktorého Vám vyššie uvedenú sumu vrátime. Pre podanie žiadosti o vrátenie nevráteného výdavku sa dostavte po 24 hodinách v pracovných dňoch na referát odbytu cestovných lístkov.

Lístok s takýmto textom Lenku po slede predchádzajúcich udalostí spojených so snahou zakúpiť si lístok tak nahneval, že si túto krivdu nenechala pre seba.

Platobné karty na scéne

Dopravný podnik Bratislava už ale informuje, že od 16. augusta 2016 môžu cestujúci na novej električkovej trati v Petržalke využívať na kúpu cestovných lístkov aj bankové platobné karty. „DPB, a. s. v spolupráci s bankou a servisnou spoločnosťou sfunkčnil POS terminály na nových multifunkčných automatoch, a tým zjednodušil nákup cestovných lístkov.“

Čítajte aj: Žiaci a študenti, nezabudnite, dokedy máte nárok na zľavnené cestovné!

Sťažnosť cestujúcej Lenky
2
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM