Správy

Dopravný podnik skvalitní ďalšie električkové koľaje. Práce budú vykonávať v noci

Dopravný podnik Bratislava informuje cestujúcu verejnosť, že bude upravovať ďalšie koľajové trate, a to na Vajnorskej, Radlinského a Račianskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik skvalitní ďalšie električkové koľaje. Práce budú vykonávať v noci
16
Galéria
Zdroj: TASR

Práce na tratiach budú realizované v nočných hodinách od ukončenia dennej premávky električiek do začiatku dennej premávky električiek – približne v čase od 0:30 do 4:00 hod., aby sa to čo najmenej dotklo komfortu cestujúcich.

„Prosíme preto občanov, ktorí zaznamenajú počas nočných hodín hlučnosť, o strpenie počas týchto prác,“ informuje hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

DPB, a.s. bude realizovať práce v týchto úsekoch:

Vajnorská ulica (v úseku Trnavské mýto – Nová doba) v dňoch od 23. do 29. októbra

Račianska, Radlinského ulica (v úseku Vazovova – námestie Biely kríž) v dňoch 12., 13. a od 19. do 25. októbra

Práce na električkových tratiach majú za úlohu predovšetkým skvalitniť služby mestskej hromadnej dopravy. „Práce na koľajových tratiach budú spočívať v brúsení pojazdových plôch koľajníc – v odstraňovaní tzv. vlnkovitosti a drobných závad koľajníc, ktoré spôsobujú zvýšenú hlučnosť a vibrácie pri jazde električkových vozidiel,“ informuje hovorkyňa.

Tieto práce sa vykonávajú brúsiacim zariadením, ktoré sa pohybuje po koľajniciach, preto to počas riadnej premávky nie je možné realizovať.

Z tohto dôvodu pristúpil DPB, a.s. k tomu, že práce sa budú robiť v nočných hodinách, kedy električky nepremávajú. Uvedený časový plán je technologicky viazaný na poveternostné podmienky a v prípade daždivého počasia bude aktualizovaný.

Čítajte aj: Dopravný podnik skvalitní električkovú koľaj v úseku vozovňa Krasňany – Rača Komisárky

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM