Správy

Dopravný podnik skvalitní električkovú koľaj v úseku vozovňa Krasňany – Rača Komisárky

Koľaje v Krasňanoch prejdu opravami. V súvislosti s modernizáciou trate počítajte s náhradnou autobusovou dopravou.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik skvalitní električkovú koľaj v úseku vozovňa Krasňany – Rača Komisárky
Zdroj: TASR

Dopravný podnik realizovať aj v nočných hodinách, aby sa opravy čo najmenej dotkli cestujúcich, nakoľko v noci nie je potrebné vylúčiť električkovú dopravu. „V neskorších večerných hodinách, kedy sa bude s prácami začínať, však DPB, a. s. zabezpečí náhradnú autobusovú dopravu v plnom rozsahu,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Skvalitnenie služieb

Práce na električkovej trati prinesú v prvom rade skvalitnenie služieb mestskej hromadnej dopravy – dosiahneme komfortnejšiu jazdu električkami, zníženie hlučnosti a vibrácií šíriacich sa do okolitého priestoru a najmä zvýšenie bezpečnosti cestujúcich počas prepravy.

„V neposlednom rade je nezanedbateľným plusom aj zníženie namáhania a opotrebovávania vozidiel. Oprava na trati zabezpečí taktiež zlepšenie geometrickej polohy koľaje a vyrovnanie výškových a smerových nerovností koľaje, ktoré vznikli v dôsledku záťaže spôsobenej práve prevádzkou električkovej dopravy,“ informuje hovorkyňa.

Náhradná autobusová doprava

Výluku využije Dopravný podnik aj na iné práce na koľajovom zvršku. „Budú sa vykonávať opravné a údržbové práce na trakčnom vedení, zároveň sa bude realizovať brúsenie pojazdových plôch koľajníc z dôvodu možnej hlučnosti trate – v úsekoch vozovňa Krasňany – Rača Komisárky. Brúsením sa vyrovnáva pojazdová plocha koľajníc a odstraňuje sa tzv. vlnkovitosť,“ priblížila hovorkyňa. Výsledkom je zníženie hlučnosti a vibrácií počas prejazdu električkových vozidiel. Brúsenie nie je sprevádzané hlukom.

Dňa 29. septembra sa začne s prácami na koľajovej trati od 21:00 hod. a práce budú trvať až do začiatku ďalšej dennej premávky, a teda do 30. septembra, cca do 4:00 hod. V tomto čase bude pre cestujúcich zabezpečená náhradná autobusová doprava.

V prvý októbrový deň sa začne od začiatku dennej premávky od 4:00 hod. a práce budú prebiehať až do 3. októbra do začiatku dennej premávky. V tomto čase DPB, a. s. zabezpečí taktiež náhradnú autobusovú dopravu.

Režim spojov počas výluky nájdete TU.

Čítajte aj: Magistrát plánuje do konca roka opraviť ešte 13 kilometrov bratislavských komunikácií

Ilustračný obrázok

Oprava koľaje
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM