Rôzne

Dopravný podnik obmieňa vozový park. Nakúpi vyše 80 nových autobusov s kamerovým systémom

Nové vozidlá MHD v hlavnom meste nahradia najstaršie vozy, ktoré sú v súčasnosti v prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik obmieňa vozový park. Nakúpi vyše 80 nových autobusov s kamerovým systémom
8
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) výrazne obmení svoj vozový park. Prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy (MHD) v hlavnom meste vyhlásil v pondelok tender na nákup 81 kĺbových autobusov a štyroch minibusov (s dĺžkou maximálne osem metrov). Predmetom nákupu sú klimatizované nízkopodlažné vozy vybavené kamerovým systémom. Oznámenie zverejnili v Úradnom vestníku Európskej únie (EÚ).

Kĺbové autobusy a minibusy

„Hodnotiacim kritériom nebude len cena, dôležitým parametrom budú aj obsaditeľnosť vozidla či prevádzkové náklady z hľadiska spotreby,“ uviedla o súťaži na nové autobusy hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Poukázala na to, že z dôvodu zvýšenia transparentnosti a možnosti zapojenia sa čo najväčšieho počtu uchádzačov vyhlásil DPB dve verejné obstarávania – na samotné kĺbové autobusy a na minibusy.

„V prípade kĺbových autobusov sa predmet zákazky delí na tri časti – a to 70 kĺbových autobusov, desať kĺbových autobusov s rozšírenou možnosťou prepravy batožiny a jeden kĺbový autobus, ktorý bude slúžiť na účely autoškoly DPB,“ ozrejmila hovorkyňa.

Celková odhadovaná cena tejto zákazky je 26 805 000 eur bez DPH. V prípade tendra na minibusy je predpokladaná hodnota zákazky 915 408 eur bez DPH.

Kamery vo vozidlách

Záujemcovia môžu predložiť svoje ponuky v oboch tendroch do 19. septembra. Nové vozidlá MHD v hlavnom meste nahradia najstaršie vozy, ktoré sú v súčasnosti v prevádzke.

Plne klimatizované nízkopodlažné vozidlá s výklopnými plošinami pre zdravotne postihnutých budú mať okrem kamier snímajúcich interiér i exteriér moderný informačný systém, sedadlá s koženým alebo koženkovým čalúnením, USB nabíjačky, wifi vybavenie, automatické počítanie cestujúcich, motor najnovšej emisnej normy Euro 6 s cieľom znižovať ročnú produkciu emisií.

Ilustračné foto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

MHD sa zlepšuje
8
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM