Tomáš Stupavský Rôzne

Dopravný podnik dostal ďalších 5 nových autobusov

Po Bratislave sa bude onedlho premávať ďalších 5 nových autobusov. Výrobca dodal vozidlá o niečo skôr a preto ich Dopravný podnik Bratislava (DPB) už o niekoľko dní nasadí na linky číslo 23, 30, 123, 130.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik dostal ďalších 5 nových autobusov
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Desaťmetrové autobusy MIDI Solaris Urbino, určite poznáte, pretože premávajú v bratislavských uliciach už od októbra 2014. Vozidlá sú moderne vybavené a majú 75 miest na sedenie.

Nový autobus je vybavený kamerovým systémom, ktorý je doplnený záznamovým zariadením. Ďalej nechýba ani moderný informačný systém.

„Prvý krátky midibus bol nasadený na linku číslo 30 do Lamača, v súčasnosti dodané autobusy DPB nasadí na linky č. 123, 23, 130 a 30, respektíve podľa aktuálnej potreby,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Vozidlá sú nízkopodlažné a majú zabudovanú klimatizáciu. Pre nástup slabozrakých cestujúcich je vytvorený systém komunikácie medzi týmto cestujúcim a vodičom. Po aktivácii systém oznámi cestujúcemu informáciu o linke a smere a vodiča upozorní o nástupe takejto osoby.

Všetkých päť autobusov značky Solaris Urbino bude nasadených do premávky v priebehu budúceho týždňa.

Minulý rok mestské zastupiteľstvo schválilo nákup 100 nových autobusov. Po dodávke všetkých vozidiel vozový park výrazne omladne a priemerný vek autobusov sa zníži na úroveň šesť rokov.

Prečítajte si tiež: Počas leta nebudú po Jesenského ulici jazdiť električky

Prečítajte si tiež: Po novej električke dostal dopravný podnik aj nové autobusy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM