Ľubomír Hudačko Správy

Dopravný podnik Bratislava dočasne ruší premávku niektorých liniek

Dopravný podnik Bratislava ruší premávku niektorých autobusových liniek a taktiež aj školských spojov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik Bratislava dočasne ruší premávku niektorých liniek
Zdroj: TASR

Zmeny platia od utorka 10. 3. a týkajú sa autobusových liniek 131, 184 a tiež školských spojov. Linka 31 bude zároveň premávať v režime školských prázdnin.

Do odvolania

Dôvodom je zrušenie vyučovania na základných, stredných a vysokých školách v hlavnom meste pre nový koronavírus. Zmeny platia do odvolania.

DPB o tom informuje na sociálnej sieti. Predstavitelia mesta a mestských častí v pondelok oznámili, že od utorka 10. 3. na päť dní zatvoria školy a škôlky vo svojej pôsobnosti, rovnako tak základné umelecké školy a centrá voľného času.

BSK už v nedeľu 8. 3. oznámil preventívne zatvorenie stredných škôl vo svojej pôsobnosti vzhľadom na riziko prenosu nového koronavírusu.

K stredným školám BSK sa pridali aj iné stredné školy na území hlavného mesta, rovnako prerušili prezenčnú výučbu aj vysoké školy a univerzity.

Nepodliehať panike

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vyzval primátorov a starostov, aby nepodliehali panike a akceptovali opatrenie 14-dňovej karantény pre tých, ktorí sa vracajú z postihnutých oblastí.

Upozornil, že masívne zatváranie škôl a škôlok spôsobuje problém slovenským výrobcom a firmám, keďže sa rodičia musia doma starať o deti. Potrebnú ochranu pred šírením vírusu má podľa neho v súčasnosti zabezpečiť spomínaná karanténa.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM