Rôzne Správy

Dopravné uzávery obmedzia aj OLO, odpad bude odvážať už od štvrtej ráno

Mestská firma zmení časový harmonogram väčšiny odvozov zmesového komunálneho aj triedeného odpadu v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Dopravné uzávery obmedzia aj OLO, odpad bude odvážať už od štvrtej ráno
9
Galéria
Zdroj: OLO a.s.

Rozsiahle dopravné obmedzenia v Bratislave, ktoré nastanú od piatka (15. 2.), sa dotknú aj odvozu odpadu v hlavnom meste. Mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) preto prijme viaceré opatrenia, napríklad začne odpad odvážať o dve hodiny skôr, a to už od 4. h ráno. Tento posun umožní zberným vozidlám OLO realizovať minimálne prvý odvoz odpadu do začiatku rannej dopravnej špičky. TASR o tom informovala hovorkyňa firmy Beáta Humeniková.

Smetiari si privstanú

V rámci dopravných obmedzení bude na pol roka kompletne uzavretá ulica Mlynské nivy a niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Prístavnú ulicu a Slovnaft, a teda aj do spaľovne odpadu vo Vlčom hrdle a na triediacu linku.

„Odvoz odpadu v Bratislave zabezpečuje 56 zberných vozidiel. Dopravné obmedzenia budú predstavovať minimálne 1,5– – až dvojhodinové zdržanie denne pre každé vozidlo, čo by spôsobilo nevykonanie odvozov odpadu podľa harmonogramu. OLO preto po dohode s hlavným mestom od piatka 15. februára až do odvolania prijme opatrenia,“ spresnila Humeniková.

Mestská firma napríklad zmení časový harmonogram väčšiny odvozov zmesového komunálneho aj triedeného odpadu v Bratislave. Predpokladaný posun vo výjazde zberných vozidiel je plánovaný zo 6. na 4. h ráno. „V praxi to znamená, že spoločnosť OLO začne vykonávať odvoz odpadu v hlavnom meste už o 4. h ráno,“ podotkla hovorkyňa. Správcov nehnuteľností a majiteľov rodinných domov OLO žiada o sprístupnenie zberných nádob vždy deň pred plánovaným vykonaním odvozu.

Zberný dvor bez zmien

V súvislosti s uzavretím časti ulice Mlynské nivy, budú vozidlá spoločnosti OLO oprávnené využívať Páričkovu ulicu, čo im umožní obslúženie problematickej lokality 500 bytov, s výnimkou časti ulíc Revúcka a Pavlovova. „Tam bude odvoz odpadu vykonávaný z dočasne posunutých stanovíšť zberných nádob do tesnej blízkosti Páričkovej ulice,“ spresnila Humeniková.

Prevádzka zberného dvora OLO na Starej Ivanskej ceste 2 bude bez zmeny. Zberný dvor bude otvorený od pondelka do soboty od 8. do 18. h. V nedeľu a sviatky bude zberný dvor zatvorený. Všetky ďalšie služby, ktoré spoločnosť OLO poskytuje obyvateľom Bratislavy, ako OLO taxi – mobilný zberný dvor, prenájom veľkokapacitných kontajnerov, odber a dodanie nádob, zákaznícke centrum, budú poskytované bez zmien a obmedzení.

V prípade akéhokoľvek podnetu súvisiaceho s odvozom odpadu v hlavnom meste sa obyvatelia môžu obrátiť na zákaznícke centrum OLO telefonicky na čísle 02/50 110 111, e-mailom na zakazka@olo.sk alebo osobne na adrese Ivanská cesta 22, Bratislava.

Odvoz a likvidácia odpadu OLO
9
Galéria
Zdroj: OLO a.s.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM