Rôzne Správy

Dominanta Kamenného námestia zmení majiteľa. Vlastníkom budovy Tesco sa stane známy podnikateľ

Legendárna budova v centre Bratislavy už nebude patriť spoločnosti Tesco, ale podnikateľovi, ktorý je blízky Jánovi Slotovi.

Ilustračný obrázok k článku Dominanta Kamenného námestia zmení majiteľa. Vlastníkom budovy Tesco sa stane známy podnikateľ
13
Galéria
Zdroj: TASR

Podnikateľ, ktorý v roku 2008 otvoril veľký obchodný dom Mirage v Žiline, teraz kupuje aj Tesco na Kamennom námestí. Informoval o tom portál hnonline.sk.

Predaj obchodného domu

Správy o predaji obchodného domu Tesco na Kamennom námestí sa objavili už začiatkom tohto roka. Maloobchodný reťazec Tesco rokoval s potenciálnymi záujemcami, medzi ktorými bola aj developerská spoločnosť Lordship, ktorá vlastní susedný hotel Kyjev.

„Obchodný dom My v Bratislave sa nachádza vo veľmi atraktívnej lokalite a pre našich zákazníkov je veľmi obľúbenou nákupnou destináciou. Naše podnikanie sa snažíme neustále zjednodušovať, pričom vidíme, že prevádzkovanie obchodných domov sa stáva pre nás zložitejším v porovnaní s prevádzkovaním iných našich obchodov,“ povedala v marci 2018 pre TREND Reality PR manažérka spoločnosti Tesco Stores Lucia Poláčeková.

Nový majiteľ

Podnikateľ sýrskeho pôvodu George Trabelssie, ktorého spoločnosť sa stane novým majiteľom bývalého Prioru, je človek blízky bývalému žilinskému primátorovi Jánovi Slotovi.

Predaj obchodného domu potvrdila aj hovorkyňa investorskej spoločnosti patriacej Trabelssiemu. „Áno, je to pravda. Prebehol už aj zápis cez kataster,“ povedala pre Hospodárske noviny hovorkyňa Slovenskej investičnej a realitnej spoločnosti Ivana Strelcová.

Dlhodobé problémy

Už koncom roka 2017 oznámilo vedenie britského reťazca predaj viacerých obchodných domov v Čechách aj na Slovensku. Dôvodom sú dlhodobé finančné problémy, ktoré vznikli vo Veľkej Británii. Na Slovensku sú už predané obchodné domy v Žiline, Nitre, Prešove aj v Košiciach.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM