Rôzne

Domček na vode tento rok kvôli januárovej víchrici nepostavia

Tento rok nám budú musieť stačiť len dva domčeky v korunách stromov. Výstavba tretieho sa odkladá.

Ilustračný obrázok k článku Domček na vode tento rok kvôli januárovej víchrici nepostavia
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

O domčeky v korunách stromov v mestských lesoch je obrovský záujem. Celkovo sa v nich od začiatku ich existencie ubytovalo viac ako 400 návštevníkov. Na jar sa mal začať stavať tretí, o čosi unikátnejší domček. Práce však ešte nezačali.

Tretí domček

Hlavné mesto spolu s Mestskými lesmi v Bratislave plánujú v lokalite U Slivu postaviť tretí unikátny domček. Tentokrát nie v korunách stromov, ale na vode.

Domček by mohol vyrásť na romantickom mieste, v lokalite U Slivu. S budovaním sa malo začať na jar, plány ale narušila januárová víchrica. „Pri obhliadke terénu sa vyskytli technické problémy ohľadom zanesenia rybníka dnovými sedimentami a napadanou zeminou z vyvrátených okolo stojacich stromov počas januárovej víchrice. Vodnú nádrž bude potrebné vyčistiť, a až potom môžeme pristúpiť k realizácii projektu,“ uviedla pre Bratislava24.sk Jana Znášiková z Mestských lesov v Bratislave.

Práce na budovaní domčeku na vode sa tak začnú až v roku 2019.

Cieľom projektu je ponúknuť ľuďom netradičný zážitok a prehĺbiť kontakt s prírodou. V mestských lesoch už stoja dva domčeky v korunách stromov – v Kačínskej doline a v lokalite Dlhé lúky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM