Rôzne

Dom mládeže v areáli Ekoiuventy prejde po skončení letnej sezóny rekonštrukciou

O rekonštrukcii amfiteátra ministerstvo v súčasnosti neuvažuje. Aj naďalej však prebiehajú rokovania vo veci prístupovej cesty k objektu.

Ilustračný obrázok k článku Dom mládeže v areáli Ekoiuventy prejde po skončení letnej sezóny rekonštrukciou
13
Galéria

Areál letného kúpaliska Mičurín bol verejnosti neprístupný niekoľko rokov. Našťastie, v roku 2017 sa ministerstvu školstva podarilo zrekonštruovať bazén a Bratislavčania sa opäť mohli okúpať pod Slavínom.

Opäť prístupný

Na jar 2017 bola zároveň bývalá budova Iuventy spolu s areálom vyhlásená Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky za národnú kultúrnu pamiatku. Pamiatkovými objektmi v areáli sú dom mládeže s nástupnou plochou, schodisko, bazén, amfiteáter, polyfunkčný dom aj sadovnícka úprava.

Rezort školstva, ktorý má areál v správe majetku, má ambíciu vrátiť priestory verejnosti a sprístupniť dom mládeže. V týchto priestoroch by následne malo vzniknúť niečo ako krúžky technickej zručnosti pre deti.

„Ministerstvo spracovalo projekt rekonštrukcie a revitalizácie hlavnej budovy. Po ukončení všetkých nutných procesov, týkajúcich sa projektu rekonštrukcie MŠVVaŠ SR plánuje rekonštrukciu objektu po skončení letnej sezóny. Súčasťou projektu je aj využitie budovy pre potreby mládeže a okolitej verejnosti. Ministerstvo úzko spolupracuje s OZ Hrad-Slavín a pripravuje aktivity, vďaka ktorým bude areál plnohodnotne využitý,“ uviedol pre Bratislava24.sk rezort školstva.

O rekonštrukcii amfiteátra ministerstvo v súčasnosti neuvažuje. Aj naďalej však prebiehajú rokovania vo veci prístupovej cesty k objektu.

Areál kúpaliska

„Robíme všetko preto, aby budova aj areál zostali prístupné verejnosti a aby znova ožili aktivitami pre všetky vekové kategórie. Ak sa budovu podarí otvoriť pre verejnosť, radi by sme pokračovali v našich aktivitách celoročne aj v interiéri,“ povedala pre Bratislava24.sk Sabina Barborjak z OZ Hrad-Slavín, ktoré organizuje každý druhý utorok vo vonkajšom amfiteátri premietanie filmov a rôzne iné aktivity.

Bazén v areáli kúpaliska bol dlhodobo odstavený. V roku 2016 prešiel obnovou. Rekonštrukciou prešli aj sociálne zariadenia a okolie amfiteátra v objekte. Upravená bola tiež zeleň areálu, betónový obklad chodníkov a dlažieb.

Návštevníkom je v areáli kúpaliska k dispozícii bufet s občerstvením, toalety a sprchy. Súčasťou areálu sú tiež priľahlé vydláždené a trávnaté plochy a detské hojdačky. Na bezpečnosť dohliadajú plavčíci.

Letné kúpalisko Ekoiuventa (Mičurín) je otvorené denne od 9:00 do 19:00 hod. Deti do 6 rokov majú vstup zadarmo, deti nad 6 rokov, študenti a dôchodcovia zaplatia 1 euro a dospelí 1,80 eur. Zapožičanie ležadla vás vyjde na 0,50 eur.

Kúpalisko Mičurín
13
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM